BATMAN BELEDİYESİNDEN EV EKONOMİSİNE DESTEK
Batman Belediyesi Hevi (Umut) Kadın Atölyesi’nde İşkur ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen projede, kadın kursiyerler Batman’da ilk ve tek olan tamamı el yapımı kitre bebek üretimi gerçekleştiriyor.
Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hevi Kadın Atölyesinde, kitre bebek, kokulu taşlar, ahşap boyama, kapı süsleri, keçe çalışmaları gibi farklı üretim alanlarında gördükleri kurslarla meslek edinen kadın kursiyerler, kurslarda öğrendiklerini üretime dönüştürmeye başladı.
Kursta yapılan kitre bebeklerin hazır madde kullanılmadan tamamıyla el ürünü olduğunu belirten Kurs öğreticileri; “Kitre bebekler; tel, pamuk, evlerdeki eski kumaşlar kullanılarak yapılıyor. Kursumuzda 18-45 yaş arası 15 kursiyerimiz bulunmakta. Kursiyerlerimizin hepsi çok istekli. Çok güzel sıcak bir ortam oluşmuş durumda” dedi.
Hevi Kadın Atölyesinde açılan kurslarda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten kursiyerler ise: “Bize bu güzel imkânı sağladığı için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Kursumuzdan çok memnunuz. Hevi Umut Kadın Atölyesinde açılan kurslara düzenli olarak katılım sağlıyoruz. Bu sayede ev ekonomisine katkıda da bulunarak kendimizi mutlu hissediyoruz” dedi.
Kurs boyutundan üretim boyutuna geçmeye başladıklarını belirten Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, Hevi Kadın Atölyesinde, tamamı kursa katılan kadınları el emeğiyle üretilen kitre bebeklerin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyarete gelen konuklara hediye edileceğini açıkladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 02KANALİZASYON BACISINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 03DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 04Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 05BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 06DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 07Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 08BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 09BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 10KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 11DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 12PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 13PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 14KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 151,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ




Henüz Yorum yok