Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Uğurca Köyü'ndeki çadırkentte kalan 200'ü aşkın Ezidi aileye yönelik yardım çalışması başlattı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından ihtiyaçları karşılanan Ezidiler'e yardım çalışması kapsamında gıda ve hijyen paketi dağıtımı yapıldı.
Yardım paketlerini dağıtan Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, bu yardımların devam edeceğini söyledi.
Tezdiğ, şöyle dedi:
"200 kişi yaşıyor burada. Buraya yerleşen Ezidi'lere gıda, hijyen, temizlik gibi ihtiyaçları Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından karşılanmakta. Kış öncesi bunların rahat yaşaması için de çadırların bakımı yapılacak. Altyapı, elektrik, su gibi ihtiyaçlar da giderilecektir. Ülkemizde kaldıkları sürece bunlara ev sahipliği yağacağız."
İhtiyaçları karşılanan Ezidiler, hem AFAD'a hem de Türk Kızılayı'na teşekkür etti.
Batman'daki Ezidilere Gıda ve Hijyen Yardımı
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Diğer Haberler
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok