
ÇİFTÇİ, "KİRA KONUSUNDA VİCDANİ HAREKET EDİLMELİ"
Kira artışında sınırlamaların kalkmasından sonra kiracılarla mülkiyet sahipleri arasında tartışmalar yaşandığını belirten BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, hem kiracıların hem de mülkiyet sahiplerinin bu konuda vicdani ve insani davranmaları gerektiğini söyledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kira artışı konusunda yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kira artışında sınırlamanın kaldırılmasıyla taraflar arasında üzücü tartışmamaların yaşandığını belirten Çiftçi, taraflara sağduyu çağrısında bulunarak vicdani davranmalarını istedi.
Kira artışı sınırlamasının kaldırılmasından sonra özellikle kiracılardan şikayetlerin duyulmaya başlandığını belirten Çiftçi, “Aslında kira sınırının kalkması ya da konulması bir şey değiştirmez. İnsanların Allah'tan korkması ve bu doğrultuda vicdani hareket etmeleri gerekmektedir diye düşünüyorum. İster mülkiyet sahibi olalım ister kiracı olalım; vicdani davranmalıyız. Kiracının mülkiyet sahibine fırsatçılık yapmaması “benim sürecim var, benim kontratım var, ben kontrat dışına çıkmıyorum” demesi yanlıştır. Mülkiyet sahibinin de vicdani davranmayarak fırsatçılık yaparak kiracıyı ezmesi yine yanlıştır. Bu konuda vicdanen hareket edilmesi lazım.” İfadelerini kullandı. Kira artışı konusunda piyasa şartlarının göz önün bulundurulması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, “Hem kiracıdan hem de mülk sahibinin birbirlerini incitmemelerini, piyasa koşullarını da göz önüne alarak hem mülk sahibinin kiracıyı zor durumda bırakmaması lazım hem de kiracının kontratın arkasına saklanarak mülkiyet sahibini zor durumda bırakmaması lazım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 02AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 03KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 05PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 06EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 07Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 08BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 092 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 10REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 121 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 14Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 1519 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
1 Yorum
Jale
30 Temmuz 2024