
Esnaftan elektrik kesintisine tepki
Batman’ın Meydan Mahallesi 1108 Sokaktaki Telefoncular Çarşısı esnafı, hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.
Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen esnaf, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkililerine seslenerek, sorunun giderilmesini talep ettiler.
Kesintilere tepki gösteren esnaflardan Arif Saydam, "Bizler esnafız, zaten iş yok, işlerimiz durma noktasındadır. Elektrikler de gidince kökünden işler bitiyor. Elektriğimiz günde 3-4 saat gidiyor. Elektrik bazen akşam geç saatlere kadar gelmiyor. Bazı esnaf bu yüzden kepenkleri bile kapatamıyor. Biz bunun bu şekilde olmasını istemiyoruz. Batman’da çoğu yerin elektriğini yerin altına koymuşlar, bir burası kaldı. Bunun burada da yapılmasını istiyoruz. İkide bir elektriğin gitmesi esnafı bayağı mağdur ediyor. Arıyoruz gelmiyorlar. Elektrik olmayınca buraya kimse uğramıyor. Yetkililerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz. Bir daha kesintiler olmasın." dedi.
"Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz"
Elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğine işaret eden bir diğer esnaf Mazhar Taşkıran, "10 gündür elektrik kesintisi devamlı oluyor. Elektrikler sabah 08.00’de gidiyor, 12.00’da geliyor, 12.00’dan sonra yine gidiyor saat 16.00’a kadar. Esnafız ve hepimiz perişan oluyoruz. Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Buraya geliyorlar ama doğru dürüst bir şey yapmıyorlar. Elektriğimizin gitmesini istemiyoruz. Elektrikleri yeraltına koysalar mükemmel olur. Her yeri yaptılar, bizim sokağımız kaldı. Çok mağduruz. Elektrik kesintileri yüzünden müşteri dükkâna girmiyor." diye konuştu.
"Kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz"
Elektrik kesintilerinin bıkkınlık verdiğini aktaran esnaf Süleyman Türeli, "Zaten işlerimiz yok, birde elektrikler kesilince eve aç gidiyoruz. Bunun çaresi neyse gelip yapsınlar. Tüm esnaf mağdur durumdadır. Günler kısa, hava da soğuktur. Elektrik kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz. Elektrikler bir haftadır sık sık kesiliyor. 10 dakika geliyor, 2 saat kesiliyor. Ya elektrik hatlarını değiştirsinler ya da yedek bir trafo koysunlar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok