
REKTÖR DEMİR, GELECEĞİN AŞÇILARIYLA YEMEK PİŞİRDİ
Hasankeyf Meslek Yüksekokulunda bulunan ve öğrencilerin uygulamalı eğitimlerde kullandıkları mutfağı ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerin pişirdikleri yemeklerin yapılış aşamalarını izleyerek onlarla beraber yemek pişirdi.
Öğrenciler, Yöresel Mutfaktan ve Dünya Mutfağından Yemekler Öğreniyor Hasankeyf Meslek Yüksekokulunda ki donanımlı endüstriyel mutfak ekipmanlarıyla uluslararası standartlara uygun yemekler ve tatlılar hazırlayan öğrenciler, yöresel mutfaktan ve dünya mutfağından yemekler öğreniyor.
Bölüm hocalarından aldıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeye çalışan öğrencilerin hazırladıkları yöresel tatlılardan harire tatlısı ve Uzakdoğu mutfağından sebzeli noodle, tam puan aldı.
Rektör Demir: “Nitelikli Bir Eğitim, Çok Yönlü Çalışmaların Yürütülmesi ve Donanımlı Alt Yapıların Hazırlanması Sonucunda Sağlanabilir”
Batman Üniversitesi öğrencilerinin evrensel düzeyde bilgilerle donanmalarının sağlanması için çağdaş eğitim ilkelerini benimsediklerini belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, aşçılık bölümü öğrencilerinin teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeye yönelik sunumlarının da bu ilkeler çerçevesinde olduğunu ifade etti.
Nitelikli bir eğitimin çok yönlü çalışmaların yürütülmesi ve donanımlı alt yapıların hazırlanması sonucunda sağlanabileceğini vurgulayan Rektör Demir, öğrencilerinin öğrenmelerini hızlandıracak çalışmaları hayata geçirmenin ve ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapıları hazırlamış olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.
Öğrencilerini meslek hayatına ve sektöre hazırlamak için erken davrandıklarını söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin farklı sektörlerde çalışacak her bir öğrencisinin sorumluluk taşıyabilecek potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN GİRİŞİNE YENİ BİR PETROL ANITI
- 02GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI
- 03 BATMAN ÜRETİM VE LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK
- 04Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesinden eğitime katkı
- 05“TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE, EKONOMİK BÜYÜMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
- 06Başkan Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı
- 07“KARDEŞLİĞİN HARCINA DÖKÜLEN HER EMEK TAKDİR EDİLİR”
- 08REKTÖR DEMİR , HEDEFLERİNİ VE PROJELERİNİ ANLATTI
- 09İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10TEKİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 11EĞİTİM SEN, “ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”
- 12UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 13VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 14İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 15DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
Henüz Yorum yok