
Trafiğe kapatılan kavşak yeniden açıldı
Güney Çevreyolunda trafiğe kapatılan kavşak, sürücülerin mağduriyetinin gündeme taşınmasının ardından yeniden açıldı.
Batman merkez Site Mahallesi Batı Raman-Güney Çevreyolu üzerinde bulunan kontrolsüz kavşağın kapatılmasından dolayı sürücülerin yaşadığı mağduriyeti haberleştirerek gündeme taşımıştı. Yapılan haberin ardından yetkililer kavşağın açılması için harekete geçmişti. Bugün kavşağın trafiğe tekrar açılması için çalışmalar başladı.
GAP Eylem Planı’nda yer alan ve Haziran 2010’da ihalesi yapılan Batman Güney Çevreyolunun yapımı, mülkiyet sahibi şahıslar ve yetkililer arasında yaşanan sorun nedeniyle defalarca durduruldu ve bu nedenle geçen yıl tamamlanabildi.
Yaklaşık 15 kilometre olan yolun projesi, Batman merkez Beşiri Kavşağı'ndan başlayarak Hasankeyf Kavşağı, Kuyubaşı TOKİ (Yenişehir Mahallesi) önünden Balpınar (Gresira) beldesi ve Batman Çayı üzerine yapılan ikinci bir köprü ile Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinanê) köyü yakınlarında Diyarbakır yoluna bağlanmış durumda.
Söz konusu kavşak sayesinde TEİAŞ, Batman Fen Lisesi, Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Sosyal Bilimler Lisesi, Türkiye Petrolleri (TP), Kantar Köprüsü güzergâhında bulunan grup köy yoluna ve Gercüş’e daha kısa yoldan gidiliyordu. Uzun bir süredir trafiğe kapatılan kavşağı “Kontrolsüz kavşak kapatılınca tehlike daha da büyüdü” başlığıyla İLKHA gündeme getirmişti.
Yapılan haberin ardından Batman Valisi Hulusi Şahin, Güney Çevreyolu üzerinde bulunan TEİAŞ kavşağında incelemelerde bulunmuş ve kavşağın kontrollü bir şekilde yapılması için talimat vermişti. Bugün Karayolları 9. Bölge Şube Şefliği çalışanları tarafından kavşakta çalışma başlatıldı ve kavşağın kısa sürede trafiğe açılacağı belirtildi.
Karayolları 9. Bölge Şube Şefi Fehmi Değirmenci, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Kavşağın açılmasını sevinçle karşılayan sürücülerden İkram Kızıl, “Kavşak kaçak olduğundan dolayı 3-4 ay önce kapatılmıştı. Sayın Valimizin talimatıyla, karayollarının desteğiyle kavşağımız yeniden hizmete açıldı. Hep bu yolu kullanıyorduk, mağdur oluyorduk. Kuyubaşı TOKİ kavşağına kadar gidiyorduk. Biz de yolcular da mağdur oluyordu. Kavşağın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.
Trafiğe tekrar açılacak kavşağın mağduriyetlerini bitirdiğini dile getiren Mehmet Şah Polat, “Kavşağı yapanlara çok teşekkür ederim. Burada çok kaza oluyordu. Kazaların önüne geçilmesi için böyle bir kontrollü kavşağın açılmasını sevinçle karşıladık. Emeği geçen herkesten Allah (celle celaluhu) razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok