
Suriyeli 600 Öğrenciye Diş Taraması
Suriyeli 600 öğrenciye diş taraması
İlimizde eğitim-öğretim gören 600 Suriyeli öğrenci diş taramasından geçirildi, her öğrenciye diş fırçası, diş macunu dağıtımı yapıldı.
Suriyeli 600 öğrenciye oral hijyen ile ilgili öğrencilere uzman ekiplerce eğitim verildi. Diş taraması esnasında dişinde ve diş etinde sorun yaşayan öğrenciler tespit edilerek gruplar halinde Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine götürülerek tedavi için gerekli çalışmalar başlatıldı.
ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR
Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Osman Sünger, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Uğur Karabat, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Bünyamin Sevim, ADSM Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci katılarak öğrencileri yalnız bırakmadılar. Suriyeli öğrenciler kendileri için düzenlenen etkinlikten çok memnun kaldılar.
DİŞ BAKIM SETİ VERİLDİ
Düzenlenen etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmayan ve yakından ilgilenen İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Osman Sünger şöyle bilgi verdi; “İlimizde eğitim-öğretim gören yaklaşık 600 Suriyeli öğrenci diş taramasından geçirilerek her öğrenciye diş fırçası ve diş macunu verildi. Ağız ve diş sağlığında görev yapan uzman ekiplerce öğrenciler diş taramasından geçirildi. Oral hijyen ile ilgili eğitim verildi. Tedaviye ihtiyaç durumunda olanlar ise uzman ekip kontrolünde sağlık merkezine yönlendirildi. Amacımız öğrencilere erken yaşta ağız ve diş sağlığı konusunda toplumsal bilinci geliştirmek ve tedaviye ihtiyaç duyan öğrencilere gereken desteği sağlamaktır.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 03DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 04DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 05BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 06HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 07BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 09Öğrenciler Gazze İçin Kermes Düzenledi
- 10Petrolspor U14 takımı Türkiye 4'ncüsü oldu
- 11BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 12TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 13İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 14EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 15TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
Henüz Yorum yok