KORONALI RAMAZAN GÜNLERİNDE PİDE SATIŞI
KORONALI RAMAZAN GÜNLERİNDE PİDE SATIŞI
Korona virüs sebebiyle ekonomik sıkıntı çekenler ve Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan askıda ekmek kampanyasına bu yıl daha fazla duyarlılık gösterildi. Korona virüs ve ekmek pişirme saatlerine uygulanan kısıtlama sebebiyle geçen yıllara oranla daha az iş yapmalarına rağmen askıda ekmek bağışının ise rekor düzeyde olduğu gözlendi.
Korona virüs nedeniyle bu ramazan ayının nasıl geçeceğini kestiremediklerini ifade eden Gültepe Mahallesinde bulunan Yücebağ Ekmek Fırını İşletmecisi Mevlüt ÇENİ; "Korona virüs bütün sektörleri etkilediği kadar olmasa da bizi de mutlaka etkilemiş durumda. Bu sektörün gıda sektörü olmasından dolayı belirli bir kapasitede çalışıyorduk ramazan heyecanıyla ne olacağını tahmin edemedik. Her seneki ramazan gibi yoğun temponun olacağını zaten beklemedik. Korona virüs sebebiyle ekonomik sıkıntı çekenler ve Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan askıda ekmek kampanyasına bu yıl yoğun ilgi vardı. Bu hastalığın bir an önce bitmesi için bizimde bir desteğimiz, katkımız olursa ve elimizden gelen ne ise onu sağlayacağız." dedi.
“GEÇEN RAMAZAN AYINA GÖRE SATIŞLAR DÜŞTÜ”
Yayınlanan genelge gereğince iftardan iki saat önce ekmek pişirme işlemine son verilmesi nedeniyle sofralarına sıcak ekmek götürme alışkanlığı olan insanların ekmek tüketmesinin önüne geçti. Korona virüs salgını bazı geleneklerin değişmesine de neden oldu. Ramazanda pideye ulaşmak için uzun kuyrukların oluştuğu fırınların önü bu yıl boş kaldı. Birçok kişi, pideleri evlerinde pişirmeyi tercih etti. Bu nedenle geçen yıllara oranla satışların düşmesine neden oldu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 02Torbadan zehir çıktı!
- 03“Hasankeyf’i arkeolojik merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”
- 04KALDIRIMLAR GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 05Ramazan Öncesi Marketlere Sıkı Denetim
- 06BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 07 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 08SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 10BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR
- 11HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 12BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 13Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 14TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 15Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı




Henüz Yorum yok