"CANDAN" ANILDI
Abdulcelil Candan hoca vefatının dokuzuncu yılında anıldı
Merhum Abdulcelil Candan Hoca, Batman’da vefatının dokuzuncu yıl dönümünde hayatı, eserleri, ilmi kişiliğinin konu edindiği bir anma etkinliği düzenlenerek anıldı.
.jpg)
Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokul Müdürlüğü tarafından Abdulcelil Candan Hocanın vefatının dokucuncu yıl dönümü nedeniyle merhumun hayatı, eserleri ve ilmi kişiliğinin konu edindiği bir anma etkinliği düzenlendi.
Okulun konferans salonunda düzenlenen panele; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Van 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Abdurrahman Candan, STK temsilcileri, Candan ailesi ve sevenleri katıldı.
Okul öğrencileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde okunan Mevlidi Şerifin ardından Abdulcelil Candan hocanın oğlu Abdurrahman Candan babasının hayatını anlatan bir konuşma yaptı.
.jpg)
Sözlerine "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" ayetiyle başlayan Candan, "Babam, 1959 yılında Mardin'in Midyat ilçesinde doğdu. İlkokulu Batman'da, liseyi Mardin İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Aynı zamanda yörenin hocalarından Arapça belâgat dersleri aldı. 1983 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Bölgeye ve ülkemize çok hayırlı hizmetler yaptı. Sonra takdiri ilahi aramızdan ayrıldı. Değerli gençler Abdulcelil hocanın bu dünyada elde ettiği en büyük nimet ilim ile iştigal etmek, ilim öğretmekti.” dedi.
Allah’ın alimlere çok büyük değer verdiğini belirten Candan, "Binlerce yıllık derinliğe sahip olan medeniyetimizin en önemli temel taşları her dönemde âlimler olmuştur. Bir toplulukta eğer Allah'tan (celle celaluhu) hakkıyla korkan âlimler mevcut ise o toplulukta cehalete karşı büyük bir savaş vardır demektir. O toplulukta Allah'ın (celle cellaluhu) ismi hakkıyla yükseliyor demektir. Dolayısıyla yüce Rabbimizin en değer verdiği kimseler de âlimlerdir. Âlim ve arif bir zat olan merhum Adulcelil Candan hem şehrimizin hem de ülkemizin ilim geleneğine önemli katkılarda bulunmuş ve yüzlerce talebe yetiştirmiştir." ifadelerini kullandı.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok