Kışın vazgeçilmezleri tezgâhlarda
Batman'ın üzümüyle meşhur Gercüş (Gercews) ilçesinde yapılan ve kışın vazgeçilmez kuruyemişleri arasında olan el yapımı yöresel cevizli sucuk, kuru üzüm, kuru incir ve bastık (pestil) gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriliyor.
Genel olarak piyasada durgunluk olduğunu söyleyen kuruyemişçiler, her şeye rağmen özellikle üzüm özünden üretilen ürünlerine talebin iyi olduğunu belirttiler.
Kentte kuruyemişçilik yapan Ahmet Başaran, "Kış daha tam gelmediği için işlerde biraz durgunluk var. Önümüzdeki günlerde işlerimizin açılmasını bekliyoruz. Kışın vazgeçilmezi olan ürünler tezgâhlardaki yerlerini almış durumdadır. Cevizli sucuk, pestil, kuru incir, kuru üzüm gibi tüm ürünlerimiz tezgâhlarda alıcısını bekliyor. Böylelikle soğukların başlamasıyla işlerimiz iyiye gidiyor. Üzüm ürünleriyle beraber fındık, fıstık, ceviz, badem ve çekirdek gibi ürünler de satılıyor. Allah'a şükürler olsun işlerimizden memnunuz." dedi.
Geçen seneye göre fiyatların biraz yüksek olduğunu dile getiren Başaran, "Vatandaş, fabrikasyon ürünler yerine el yapımı yöresel ürünleri daha çok talep ediyor. Ürün adedi başına geçen seneye göre 2-3 lira fark var. Bu sene cevizli sucuk 15 lira ile 35 lira arası, kuru incir 10 lira ile 20 lira arası, kuru üzüm 10 lira ile 20 lira arası ve pestil ise 15 lira ile 25 lira arası değişiyor. Fabrikasyon ürünlerden çok el yapımı yöresel ürünler tercih ediliyor. Yöresel ürünler fabrikasyon ürünlere göre daha sağlıklıdır. Glikoz şurubu içermiyor. Bu ürünler özenle yapılan ürünlerdir. Doğal olduğu için daha sağlıklı olur." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 02PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 03KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 041,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 05BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 06Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 071955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 08FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 09ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 10ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 11JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE
- 12EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 13ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 14KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 15Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı




Henüz Yorum yok