‘Yatırımcılardan çok ciddi bir talep var’
‘Yatırımcılardan çok ciddi bir talep var’
DİKA 2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Vali Ahmet Deniz, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısına katıldı. İl Kültür Müdürlüğü Konferans salonundan düzenlenen toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ile DİKA yönetim kurulu üyeleri katıldı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Vali Ahmet Deniz’in açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, bilgilendirme sunumuyla devam etti. Konuşmasında kalkınma ajanlarının amaçlarına uygun bölgesel kalkınmışlık düzeyindeki farkları en aza indirme konusunda Türkiye de faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Vali Deniz, Dicle kalkınma Ajansı hem ilimizde hem de diğer bölge illerinde önemli projeleri desteklediğini belirterek, yeni mali destek programının, alt yapının iyileştirilmesi, turizm ve sanayi alanında destekler sunduğunu ifade etti.
‘EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK’
İlimizin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik olduğunu ifade eden Vali Deniz, mali destek programı kapsamında hazırlanacak projelerin istihdam ağırlıklı projeler olmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Yatırımcıların çok ciddi rağbet gösterdiği ilimizde önceliği Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı iyileştirme amaçlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi büyütme çalışmalarımız sürüyor. Yatırımcılardan çok ciddi bir talep var. İlimiz güneydoğu Anadolu bölgesinin tekstil kenti olma yolunda ilerliyor” dedi.
PROJE OLMADAN DESTEK YOK
Proje olmadan herhangi bir kurumdan destek alınamayacağını belirten Vali Deniz, “Tutarlı, sürdürülebilir projeleri yaparak ilimizin ve ülkemizin kalkınmışlık derecesini artırabiliriz” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı, DİKA uzmanları tarafından, 2018 yılı mali destek programı kapsamında hazırlanacak projelere ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 02KANALİZASYON BACISINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 03DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 04Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 05BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 06DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 07Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 08BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 09BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 10KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 11DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 12PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 13PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 14KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 151,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ




Henüz Yorum yok