
Batman Üniversitesinde koronavirüse karşı bilgilendirme seferberliği
Batman Üniversitesinde koronavirüse karşı bilgilendirme seferberliği
Batman Üniversitesi’nde yeni tip koronavirüse karşı bilgilendirme çalışmalarına hız verildi.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Uğur Karabat’ın katılımı ile koronavirüsle mücadelenin görüşüldüğü senato toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, virüsün ortaya çıkmasının üzerinden yaklaşık 90 gün geçmesinden sonra Türkiye’de görülmesinin Türkiye’nin aldığı başarılı ve etkin önlemlere bağlı olduğunu dile getirdi..
Yeni tip koronavirüsün solunum yolu enfeksiyonu yapan bir virüs olduğunu vurgulayan Rektör Durmuş, “Bazı hayvanlarda bulunan virüs hayvanlardan insanlara bulaşabilir ve bu şekilde yayılabilir. Yeni tip koronavirüsün hangi hayvandan insanlara geçtiği henüz saptanmış değil. Ancak bu virüs hızlı bir şekilde dünyanın birçok ülkesinde yayıldı.” Dedi.
Yeni tip koronavirüse karşı elzem olarak alınması gereken önlemlere de değinen Rektör Durmuş şunları söyledi: “Bu süreçte bizler düşen en önemli görevler, el hijyenine önem verilmeli, kapalı alanların sık sık havalandırılması gerekiyor. Gıdaların tüketilmeden önce iyice yıkanması gerekiyor, kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalı, tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalı, olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalı, eller en az 20 saniye sabunla iyice yıkanmalı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı besinler tüketilmeli, öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendillerle kapatılmalı veya dirseğin iç kısmı kullanılmalı.”
Koronavirüse karşı alınası gereken önlemler kapsamında üniversitede de bir dizi önlem alındığını belirten Rektör Durmuş, alınan önlemleri şu şekilde sıraladı: “Tüm fakülte, meslek yüksekokulları, öğrenci yurtlarına, kantin girişlerine bilgilendirme afişleri asıldı. Her sınıfa ve kantinlerdeki masalara bilgilendirme broşürleri bırakıldı, hem merkez kampus hem de Batı Raman Kampusu’nda tüm öğrencilere el broşürü dağıtıldı. Üniversitede öğrenci ve akademik personelin yurtdışı görevleri iptal edildi. Kalabalık etkinlikler, spor müsabakaları ileri tarihlere ertelendi, tüm sınıflar dezenfekte edildi. Lise son sınıf öğrencilerimize yönelik başlattığımız tanıtım etkinliklerimizi ileri bir tarihe erteledik.”

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok