Hububatçılar bu yılki verimden umutlu
atman'daki hububatçılar, merkez ve civar köylerdeki tarlalarda buğday, arpa ve mercimek eken çiftçilerin mahsuldeki verimin yüzlerini güldüreceğini belirtti. Hububatçılar, yağışların belli aralıklarla devam etmesi halinde bu yılki verimden büyük bir artış beklediklerini kaydetti.
Hububatçı esnafı Mehmet Şirin, bu yılki yağışın istenilen düzeyde yağmasının tarlalardaki ürünlerde verimin artmasına neden olacağını, bu durumun hem çiftçiler hem de kendilerini memnun ettiğini söyledi.
"Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda"
Bu yılın bereketli bir yıl olacağını umut ettiklerini vurgulayan hububatçı Mehmet Şirin, "Diğer yıllara nazaran yağmur iyi yağdığından bu seneki ekimlerden çok umutluyuz. Tarlaları gezdiğimizde ürünlerin güzel yeşerdiğini gördük. İnşallah bereketli bir hasat yılı olacağını Allah'tan istiyoruz. Yöremizde en çok ağırlıklı olarak buğday, mercimek, arpa bir de mısır ekilmektedir. Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda, akşama kadar oturuyoruz. İnşallah yeni ürünlerin tarlalardan gelmesiyle piyasamız canlanır. İnşallah o zamana kadar virüste biter ve insanlar normal hayatına döner diye dua ediyoruz." diye konuştu.
"Çiftçiler bu yılki mahsulden umutlu"
Ekilen ürünlerin iyi durumda olduğunu ifade eden bir diğer hububatçı esnafı Mekin Ergül, "Bu sene köylüler tarlalarında ağırlıklı olarak buğday, nohut, mercimek ve arpa ektiğini gördük. Tarlalardaki ürünlerin verimi şu an itibariyle güzel. Çiftçi olarak Allah'tan biraz daha yağmur yağdırmasını istiyoruz. Bakliyatta fiyat beklentimiz şudur; buğdayda bir lira 70 kuruş, mercimekte ise dört liradır. Bu şekilde bir fiyat belirlenirse en azından çiftçilerimizin yüzü bir nebzede olsa güler." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 02Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 03Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 04Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 05HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 06Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 07DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 08GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 09ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 10ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 11TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 12Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 13“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 14KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 15BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU




Henüz Yorum yok