1 Mayıs coşkusu
1 Mayıs coşkusu
HDP’li Bilgen ‘Bu halk acısının hesabını sandıkta soracak’
Batman’daki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen: “Bu halk yaşadığı acısının hesabını sorma konusunda da cesaret ve kararlılığını 24 Haziran’da gösterecektir” dedi.
Batman’da 1 Mayıs İşçi, Emekçi ve dayanışma bayramı coşkusu yaşandı.16 Mayıs şehir stadyumunun yanındaki alanda saat 13.00’da gerçekleşen kutlamaya işçiler, sendika temsilcileri,siyasi parti temsilcileri ve halk katıldı.Kürtçe ve Türkçe halaylar eşliğinde kutlanan etkinliklerde HDP parti Meclisi sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli ve M. Ali Aslan’da yer aldı.
‘BİZE BİR ADIM GELME CESARETİ GÖSTERENE BİZ ÜÇ ADIM GELMEYE VARIZ’
1 Mayıs kutlamalarının konuğu HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “İçinde bulunduğumuz süreç, içinde bulunduğumuz dönem, bunu tümüyle temelli bitirmenin bir fırsatını önümüze koyuyor. Ülkeyi yönetenler OHAL koşulları olmadan yönetemeyeceklerini OHAL olmadan yönetemedikleri gibi aldıkları baskın seçim kararıyla tescillemiş oldular. Miting yasaklamanın, toplantı yürüyüş yasaklamanın, gazete kapatmanın, gazeteciyi tutuklamanın, keyfiliğini kullanmak bile iktidar ömrünü uzatmaya yetmiyor ve yetmeyecek. Bu koşullar altında yapılacak bir seçime doğru gidiyoruz. Biz biliyoruz ki her şey seçimden ibaret değil. Biz şunu hep söyledik. İstediğiniz kadar yasak getirin. İstediğiniz kadar tutuklayın böylece engelleyebileceğinizi, bitirebileceğinizi sanın. Bu halk yaşadığı acılardan intikam duygusu çıkartmıyor. Ama unutmuyor. Unutmadığı gibi affetmiyor. Hafızası silinmiyor. Yaşadığı acılar ona bir nefret duygusu çıkartmıyor. Ama acısının hesabını sorma konusunda da cesaret ve kararlılık ortaya çıkartıyor. Hem iktidara hem de muhalefet partilerine çok açık çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki bize bir adım gelme cesareti gösterene biz üç adım gelmeye varız. Ama bizi yok sayanı yok saymaya da varız. Bizi görmezlikten geleni, bizi suç örgütü gibi görmeye çalışanı, yasal bir partiyi, demokrasi mücadelesini kriminalize etmeye çalışanları da sandıkta gömebileceğimizi, sandıkta tasfiye edebileceğimizi hep birlikte çok net göstereceğiz.. İktidardan farkı olmayan bir inkarcılık, İktidardan farkı olmayan bir yok sayma, İktidardan farkı olmayan bir ötekileştirmeyle muhalefetin Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey olamaz.” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 02VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 03DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 04TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 05224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 06BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 07PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 08BELEDİYEDEN ÇÖLYAK HASTALARINA RAMAZAN DESTEĞİ
- 09Batman Gıdacılar Ticaret Merkezi esnafı iftarda buluştu
- 10TPAO BATMAN PETROLSPOR ALTYAPISI BURSA’DA PARLADI : U-14’TE 5 MADALYA
- 11TEMA Vakfı Gönüllü Öğretmenleri Grand Hasankeyf Hotel’de buluştu
- 12OBJEKTİF 13. YILINI KUTLUYOR
- 13STK’LAR İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ
- 14MELE MUSTAFA BARZANİ, BATMAN’DA ANILDI
- 15VALİ CANALP, ÇALIŞAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI




Henüz Yorum yok