Terör Mağduru Öğrenciler Batman'da Sınava Girdi
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
YGS için Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın İdil ve Cizre ile Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Batman'a gelen bin 100 öğrenci, kent merkezindeki okullara dağıtıldı. Öğrenciler, sabah tek tek kontrol noktasından geçerek okula alındı. Bazı öğrenci velileri ise okul bahçesinde ve girişinde dua etti. 2 saat 40 dakika süren sınavın ardından sınavdan çıkan Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelen Kadir Ergüven, yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Her şeyden önce bir yorgunluğun üzerinde olduğunu belirten Ergüven, "Normal şartlarda dershanelerde etütler olur. Kızıltepe’de bu imkanlardan yararlanamadık. Tabi olaylar olumsuz etkiledi" dedi.
İdil ilçesinden gelen Cengiz Öklü ise sınavın güzel geçtiğini ve umutlu olduğunu söylerken, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen Ayşe Aydın da sınavın çok güzel geçtiğini belirtti. Aydın, ”Ben Sur‘dan geldim, sınavım çok güzel geçti, bu kadar beklemiyordum. Ama gönül isterdi ki kendi memleketimde sınava gireyim. Bu da olmadı ama son zamanlarda süren çatışma ortamı da bizleri kötü etkiledi” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 02KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 03RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 04Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”
- 05ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ
- 06NÛBİHAR DERNEĞİ ANADİL GÜNÜ’NÜ KUTLADI
- 071,5 AYDA 2 MİLYONU AŞKIN YOLCU TAŞINDI
- 08“BUGÜN İHTİYACIMIZ OLAN AYRIŞMA DEĞİL DAYANIŞMADIR”
- 09RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI
- 10AK PARTİ'DE “İFTARA 5 KALA” DAYANIŞMASI
- 11YILMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
- 12Zehir taciri Batman'a girmeden yakalandı
- 13ÇİFTÇİ: YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN
- 14“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 15Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?




Henüz Yorum yok