Batman’da genç çiftçilere keçi dağıtıldı
Kırsal Kalkınma Yatırımları Genç Çiftçilerin Desteklenmesi projesi kapsamında 30 bin TL hibe desteğiyle 2 çiftçiye, 80 tane kıl keçisi dağıtımı yapıldı.
Teslimat sırasında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı ve çiftçiler hazır bulundu.
Konuyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili M. Afif Avcı, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilerin gelirini yükseltmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla bu tür projelerin yapıldığını söyledi.
18-41 yaş arası ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Batman’ın Sason ve Kozluk ilçesindeki 2 çiftçiye 40’ar adet toplamda 80 kıl keçisi dağıttıklarını belirten Avcı, “Bakanlığımızın, genç çiftçi hibe destekli projesi kapsamında kıl keçisi projesine başvuranların hayvan teslimatını yaptık. Sason ve Kozluk ilçesindeki 2 çiftçimize 40’ar adet kıl keçisi verildi. Bakanlığımız bu proje ile genç istihdamını artırmak, bölgeden göçü engellemek, var olan gelirlerine ek gelir sağlamak amacıyla bu tür projeleri uygulamaktadır. Bu üç yıllık bir projedir. 2016 yılında bunun uygulamasını yapıyoruz. 2017 ve 2018 yılında da bu proje devam edecektir. Bu projelerle bölgeye ekonomik gelir sağlanacaktır.” diye konuştu.
Projeyi hak kazanan çiftçilerden Niyazi Söner, sevincini dile getirerek, keçileri çoğaltıp geçimlerini sağlayacaklarını ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0151 KİLOLUK ESRAR YAKALANDI
- 02BATMAN'DA ROJAVA İÇİN YÜRÜYÜŞ
- 03ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 04BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 06SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 07“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 08“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 09BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 10UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 11SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 12Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 13KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 14TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 15ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI




Henüz Yorum yok