VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın “Ramazan’da Sağlık Programı” kapsamında vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim etkinliği düzenlendi.
“Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen program kapsamında, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde tematik sağlık standı kuruldu. ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen etkinlik , vatandaş lardan yoğun ilgi gördü.
Etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara temel yaşam desteği ve ilk yardım konularında uygulamalı eğitimler verildi. Katılımcılar, kalp masajı ve yapay solunum gibi hayat kurtarıcı müdahaleleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Eğitimlerde acil durumlarda doğru ve hızlı müdahalenin önemine dikkat çekildi.
Program kapsamında ayrıca sağlık okuryazarlığını artırmaya yönelik bilgilendirmeler yapılırken, koruyucu sağlık hizmetleri hakkında rehberlik sunuldu. Dijital sağlık uygulamalarının tanıtımı, temel yaşam desteği uygulama gösterimleri ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına yönelik farkındalık çalışmaları da gerçekleştirildi.
Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna uygun olarak düzenlenen etkinlikte, koruyucu ve geliştirici sağlık hizmetleri vatandaşlarla buluşturulurken, programın toplumda sağlık bilincini artırmayı hedeflediği belirtildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok