‘Diyanet farklı inançları yok sayıyor’
‘Diyanet farklı inançları yok sayıyor’
Diyanet’in kurulduğundan beri coğrafyadaki farklı inançları yok saydığını belirten HDP Kadın Meclisi, Diyanet’in bir dini kurum olmaktan çıktığını söyledi.
Diyanet’in kurulduğundan beri coğrafyadaki farklı inançları yok saydığını belirten HDP Kadın Meclisi, Diyanet’in bir dini kurum olmaktan çıktığını söyledi. HDP Kadın Meclisi, Tüm kadınları, halkları, inançları Diyanetin bu politikalarına karşı direnmeye, kapatılıncaya kadar mücadeleyi sürdürmeye çağırdı.
KADIN MECLİSİNDEN TEPKİ
HDP Kadın Meclisi, Diyanet İşleri Başkanlığının evlilik yaşı ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Parti Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Batman Milletvekili Saadet Becerikli, İl Eş Başkanı Berivan Helen Korkmaz, TJA Sözcüsü Songül Korkmaz ve Kadın Meçlisi Üyeleri katıldı. Diyanetten kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini açıklamasına tepki gösteren HDP Kadın Meclisi Üyeleri, Diyanete tepki gösterdi.
‘DİYANET BİR DİNİ KURUM OLMAKTAN ÇIKTI’
TJA Sözcüsü Songül Korkmaz, “AKP faşizmi kadın ve çocuk düşmanı politikalarını her gün derinleştirerek tüm topluma ve yaşama saldırmaya devam etmektedir. OHAL ve KHK’lar ile gerçekleştirmek istediği rejim değişikliğini kabul ettirmenin bir aracı da diyanet ve onun fetvaları olmaktadır. Erkek egemen AKP iktidarı ve Diyanet zihniyeti fetvalarıyla kendi Ensar Vakfı ahlaklarını topluma dayatmakta ve bunu normalleştirmeyi hedeflemektedir. Dini ve ahlaki kendi iktidarları için kullanarak kadın düşmanı politikalarını hayata geçirmektedir.” Diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 02Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 03Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 04Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 05HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 06Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 07DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 08GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 09ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 10ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 11TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 12Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 13“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 14KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 15BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU




Henüz Yorum yok