2600 ÖĞRENCİYE TABLET
Teslim edilen tabletlerin içinde öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB'a kadar kotalı internet paketinin de yer alacağı belirtildi.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan çocuklar için tablet bilgisayarın tamamını, resmî veriler doğrultusunda oluşturulan Bakanlığın belirlediği dağıtım stratejisi doğrultusunda öncelik sırasına göre öğrencilere teslim edeceklerini söyledi.
Kurtaran, “Uzaktan eğitimin tüm güçlüklerine karşın bu dönemde her bir çocuğumuza ulaşmak için tüm öğretmenlerimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösterdiğimizin bilinmesini isterim. Bu kapsamda, öğrencilerimizin tablet bilgisayar talebi için herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını; ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmî veriler üzerinden Bakanlıkça yapılan puanlama doğrultusunda hazırlanan dağıtım stratejisi çerçevesinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir.” dedi.
Kurtaran, ayrıca internet erişimi ve tableti olmayan öğrenciler için ilde 4ü mobil olmak üzere toplam 150 noktada EBA destek noktalarının aktif olarak hizmete sunulduğunu aktardı.
Kurtaran, öğrencilerin EBA destek noktalarından 13.00-16.00 saatleri dışında da yararlanabilmeleri için öğrencilerin okullarından alacakları EBA Destek Noktasından Yararlanma Kartı ile yararlanabileceklerini belirtti.
Kurtaran, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimizce hazırlanan 1-12’nci sınıf seviyelerindeki kazanımları içeren videolara Batmanilmem YouTube kanalı üzerinden ulaşabilirler. Bakanlığımızca hazırlanan 5, 6, 7, 8’inci Sınıf Beceri Temelli Çalışma Kitapları ile 9, 10, 11, 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik tekrar testleri de internet erişimi olmayan ve tableti bulunmayan öğrencilerimize dağıtılacaktır. Belediye ve Özel İdarenin imkânlarıyla basımı yapılacak olan 5, 6, 7, 8’inci sınıf çalışma kitapları da kırsal kesimdeki tüm öğrencilerimizle merkezdeki gereksinim duyan öğrencilerimize dağıtılacaktır.” dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 02Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?
- 03TOPRAKLA BULUŞAN YÜZLERCE FİDAN…
- 04ZABITA'DAN 12 İŞLETMEYE CEZA
- 05KIZARTMA YAĞINDAN UYUŞTRURUCU ÇIKTI
- 06HASANKEYF’TE TUR REHBERLERİNE TANITIM PROGRAMI
- 07“VATANDAŞIN OMZUNDAKİ BÜYÜK YÜKÜ HAFİFLETİYORUZ”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
- 09Diyetisyen Bağcı’dan Ramazan’da Gece Atıştırmalarına Dikkat Uyarısı
- 1045 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMANLI SİYASİLERDEN RAMAZAN-I ŞERİF MESAJLARI
- 127 ALANDA 6 İL BİRİNCİLİĞİ
- 13REAL KONAK HOTEL GOTÜRKİYE PLATFORMUNDA
- 14NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 15“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”




Henüz Yorum yok