Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
Raporda, cezaevlerinde uzun süredir devam eden hak ihlallerinin bu yıl daha da ağırlaştığına dikkat çekildi. İncelemelere ilişkin açıklamayı yapan Batman Barosu İnsan Hakları Koordinatörü Av. Rostem Siyahtaş, özellikle sağlık hakkına erişimde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.
Rapora göre, mahpusların hastane sevkleri ya çok geç yapılıyor ya da hiç gerçekleştirilmiyor, ilaçlara erişimde ise uzun gecikmeler yaşanıyor. Ayrıca bir mahpusun “kamerasız bir odada yaklaşık bir saat boyunca ters kelepçeli tutulduğu” yönündeki iddia da raporda yer aldı. Siyahtaş, acil durumlarda dahi sevklerin aksadığını vurgulayarak, sağlık hizmetlerine erişimin “kritik seviyede sorunlu” olduğunu ifade etti.
Rapordaki en çarpıcı tespitlerden biri ise Beşiri Cezaevi Kampüsü’ne ilişkin oldu. Yaklaşık 5 bin mahpusun bulunduğu kampüste, lağım sularının cezaevi çevresinde açıkta bırakıldığı, özellikle yaz aylarında kokunun dayanılmaz boyutlara ulaştığı aktarıldı. Mahpusların, lağım kokusu nedeniyle koğuş pencerelerini poşetle kapatmak zorunda kaldığı belirtildi. Sorunun 4–5 yıldır bilindiğini ancak bugüne kadar hiçbir kurumun çözüm için adım atmadığını söyleyen Siyahtaş, “Bu tablo insan onuruna aykırıdır” dedi. Açıklamanın sonunda konuşan İHD Batman Şube Eşbaşkanı Av. Ahmet Şiray ise kendilerine iletilen başvuruların “vahim düzeyde” olduğunu belirterek, tüm şikâyetlerin takipçisi olacaklarını vurguladı. Şiray, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin giderilmesi için yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok