
BATMAN VE EDİRNE ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Batman Valiliği, Edirne Valiliği ve Batman Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Doğu-Batı Buluşması’ programı kapsamında, kültürel ve sosyal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Batmanlı 40 muhtar Edirne’de, Edirneli 40 muhtar ise Batman’da misafir ediliyor.
EDİRNELİ MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU
Vali Ekrem Canalp, Batman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görmek ve iki il arasında kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla ilimize gelen Edirneli muhtarları düzenlenen kahvaltı programında ağırladı.

Kahvaltı sonrası programın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Canalp, karşılıklı ziyaretlerle doğu ve batı arasında güçlü bir kardeşlik köprüsü kurmayı hedeflediklerini belirterek “Bu programla asıl amacımız, ülkemizin doğusu ile batısı arasında kardeşlik bağlarını pekiştirmek. İnsanlar karşılıklı olarak birbirlerinin şehirlerini ziyaret ettiğinde, aslında birbirlerinden çok da farklı olmadıklarını, aynı medeniyetin ve kültürün parçaları olduklarını bizzat yaşayarak görüyor.
Edirne’den gelen bir muhtar Batman’ı tanıdığında, buradaki insanların misafirperverliğini, yaşam tarzını, değerlerini yakından gözlemleme fırsatı buluyor. Aynı şekilde Batmanlı bir muhtar Edirne’ye gittiğinde, orada da aynı sıcaklıkla karşılandığını görerek ülkemizin farklı coğrafyalarında ortak bir kültür ve anlayışın var olduğunu hissediyor.
Bizim ortak bir medeniyetimiz, ortak bir kültürümüz ve ortak bir geleceğimiz var. Bu tür programlarla toplumun her kesiminin bunu derinden hissetmesini istiyoruz. Doğu-Batı Buluşması’nın temel amacı da budur” diye konuştu.
Program kapsamında ziyaretlerin önümüzdeki günlerde de karşılıklı olarak süreceği belirtildi.
Programa; Vali Canalp’ın yanı sıra Kozluk Kaymakamı/Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Güngör ile Edirne’den gelen muhtarlar katıldı.


Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 02BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 03Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 04GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 067 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 07HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 08“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 09Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 10KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 11HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 12Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 13ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 14YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 15YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
Henüz Yorum yok