BELEDİYE’DEN YANGIN UYARISI
Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, Batman’da çevre yangınları riskini de beraberinde getiriyor.
Batman Belediye İtfaiyesi, özellikle şehir içi ve şehirlerarası güzergâhlarda bulunan refüj, yakın tarla, kuru ot bulunan alanlara rastgele atılan cam ve su şişesi, sigara izmaritlerinin büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.
Her yıl farklı noktalarda çıkan yangınların maddi olduğu kadar aynı zamanda ekolojik dengeyi de ciddi anlamda tehdit ettiğini hatırlatan Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sürücü ve vatandaşların çevreye karşı daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını istedi.
“KÜÇÜK BİR KIVILCIM, BÜYÜK BİR FELAKET”
Yaz aylarında kuru otların bulunduğu alanlarda meydana gelen yangınların çoğunlukla dikkatsizlik sonucu çıktığını belirten Batman Belediyesi, atılan cam parçası ya da söndürülmeden rast gele çevreye atılan sigara izmaritlerinin binlerce dönüm arazi ve ürünün yok olmasına, ağaçların yanmasına ve hayvanların yaşam alanlarının tahrip olmasına neden olabileceğini hatırlattı.
Batman Belediyesi, cam şişe, plastik su şişesinin güneş ışığı altında mercek görevi gördüğünü belirterek “Doğaya atılan her izmarit, her cam ve plastik su şişesi sadece çöplük değil; aynı zamanda yangının ilk kıvılcımı olabilir. Halkımızın çevre temizliğine ve yangın riski taşıyan atıklara karşı daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 02Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 03Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 04BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 05BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 06EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 08KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 09BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 10Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 11YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 12METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 13GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 14VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 15VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ




Henüz Yorum yok