
Gripten Korunmak Ýçin Portakal Suyu Ýçin
Kýþ aylarýnda, soðuk algýnlýðý ve grip gibi üst solunum yolu hastalýklarýnda belirgin bir artýþ görülüyor. Uzmanlar hastalýktan korunmak için içeriðinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor.
Havalarýn soðumasýyla birlikte baðýþýklýk sistemi zayýflayan kiþilerde üst solunum yolu hastalýklarýnda önemli bir artýþ gözleniyor. Uzmanlar, soðuk kýþ günlerinde vücudun direncini artýrmak için içeriðinde bol miktarda vitamin olan meyve sularýnýn tüketilmesini öneriyor. Özellikle C vitamininin baðýþýklýk sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduðunu ifade eden uzmanlar, bir bardak portakal suyunun her gün tüketilmesi gerektiðini vurguluyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Neriman Ýnanç, vücutta yapýmý mümkün olmayan ve dýþarýdan alýnan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasýyla özellikle gribal hastalýklara davetiye çýkarýldýðýný belirtti. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeþitli mineralleri içeren portakal suyunun soðuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiðini vurgulayan Ýnanç, her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kiþinin hastalýktan korunacaðýný söyledi.
Yetiþkin bir insanýn günlük ortalama 60 mg civarýnda C vitaminine ihtiyacý olduðunu söyleyen Ýnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacýný karþýlamaya yettiðini belirtiyor.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 02ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 13Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 01YENÝDEN REFAH'TA GENÇLÝK BAYRAÐI BEYAZ’A EMANET
- 02AK PARTÝ BATMAN’DA GENÝÞ KATILIMLI TOPLANTI
- 03RECEBANLILAR DERNEÐÝ'NDEN SICAK MESAJ
- 04ÇÝFTÇÝ AÝLESÝNÝN MUTLU GÜNÜ
- 05ÝHD, 695.eylemini yaptý
- 06Batman’da yola dökülen madeni yað ulaþýmý aksattý
- 07Gercüþ’te Orman Yangýnýna Müdahale Ediliyor
- 08BATMAN’DA FELÇ RÝSKÝ OLAN HASTA FÝZÝK TEDAVÝYE ULAÞAMIYOR
- 09ODUNCU:BU SESSÝZLÝK KABUL EDÝLEMEZ
- 108 YAPI KONTROLLÜ ÞEKÝLDE YIKILDI
- 11HASANKEYF’TE GECE IÞIKLARI TARÝHLE BULUÞTU
- 12TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 13HAVALÝMANINDA UYUÞTURUCU OPERASYONU: 1 KÝÞÝ TUTUKLANDI
- 14BATMAN TIMOKLULAR DERNEÐÝ’NDEN FÝNAL MAÇI DAVETÝ
- 15BELEDÝYEDEN ÜCRETSÝZ KANSER TARAMASI
Henüz Yorum yok