
Piyasalardaki belirsizlik, kur'daki sürekli yükseliş tüm sektörleri etkiledi. Piyasadan olumsuz etkilenen sektörlerden biride 'Terzi'lik mesleği.
Batman'da uzun yıllardır terzilik mesleğini yapan Nedim Altun, piyasaların istikrarsızlığından ve işlerin durma noktasına gelmesinden muzdarip. Terzi Nedim "Geçmiş yıllarda ısmarlama giyime rağbet vardı. Müşterilerimizin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Birçok insan hazır giyim almak istemiyordu. Ismarlama giyim daha çok tercih ediliyordu. Ama yükselen fiyatlardan kumaşta nasibini aldı. Ciddi şekilde artan kumaş fiyatlarına, el emeği de eklenince yüksek rakamlara mal olmaya başladı ısmarlama giyim. Herkes ismarlama giyemiyor artık. Ismarlama giyime rağbet azalınca işlerimiz haliyle düştü. Tek tük gelen siparişlere ek olarak tamir yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Birçok meslektaşımız işi bırakma yani kepenk kapatma noktasına geldi." dedi.
Terzi Nedim konuşmasının devamında " Ismarlama giyime alışan bir insan, hazır giyimde rahat etmiyor. Çünkü ısmarlama giyim vücut ölçünüze uygun bir şekilde, el emeği ve göz nuru ile yapılan bir sanattır. Ismarlama giyim hiç bir zaman ölmeyecek. Ama zaman zaman böyle sıkıntılar yaşanıyor maalesef. İnşallah kısa zamanda bu kötü günleri geride bırakacağız" dedi.
Etiketler :
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok