
6 bin çadır, 1 Km yemek sofrası
6 bin çadır, 1 Km yemek sofrası
Beşiri ilçesi Örmegöze köyünde Şeyh Halid'i anma ve aş dökme etkinlikleri düzenlendi. 6 bin çadırın kurulduğu anma ve aş dökme etkinliklerine Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce insan katıldı.
1954 yılında hayatını kaybeden Zilan Cemaati Lideri Şeyh Halit Bağdu'yu anmak için Şeyh Halid'i anma ve aş dökme etkinliği Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde düzenlendi. Etkinlikte bu yıl fidan dikimi de yapıldı. Karadeniz, Trakya, İç Anadolu ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden Şeyh Halid'i anma ve aş dökme etkinliğe gelen vatandaşlar erbaneler eşliğinde ilahiler söyledi.
ŞEYH HALİD ANILDI
Huzur ortamının artması ile ‘Şeyh Halid’i Anma ve Aş Dökme’ etkinliğine katılımın önceki yıllara göre daha fazla olduğunu belirten Şeyh Selman Bağdu, “Bu seneki temamız dışarıdan gelen misafirlerimizin Batman’da bir dikili ağacım vardır desinler diye ağaç ekim zamanını Cemai dönemine bıraktık. İnsanlar hem bu memlekete yaşayan ağaç sevgisini göstersinler hem de ağaç sevgisini memleketimize ve ülkemize yayalım diye Aydiş Ailesi’nin bize katmış olduğu 17 dönüm arazinin ağaç ekimini Cemai tarihine bıraktık” dedi.
"6 BİN ÇADIR KURDUK"
Örmegöze köyünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirler için 6 bin çadır kurulduğunu belirten Şeyh Selman Bağdu, “Rabbime şükürler olsun ki Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından tüm misafirlerimiz sağ salim bir şekilde türbemize akın ettiler, geldiler Allah hepsinden razı olsun. Bugün Cemai’ye başlangıcımızı yaptık. Yarın kısmet ederse okunacak mevlitlerle, dualarla öğle namazından sonra misafirlerimizi kazasız belasız göndereceğiz inşallah. Bu sene katılım daha fazla. Şükürler olsun huzur ortamı oldukça insanlarımız bu tür etkinliklere daha fazla geliyorlar, daha fazla akın ediyorlar. Misafirlerimiz İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara, Doğu ve Güneydoğu’dan eksiksiz bir şekilde geldiler Allah’a şükürler olsun. Misafirlerimiz, genellikle Karadeniz ve Trakya Bölgesi’nden çok ağırlıklı. 6 bin tane çadır kurduk. Misafirlerimizi 6 bin çadıra yerleştirdik. Burada yaşanan kardeşlik ortamı ile umuyoruz ki bu kıvılcım bütün ülkemize yayılır. Hiçbir ayrım olmadan, hiçbir fark gözetmeden Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi Allah kısmet ederse yarın öğle yemeğinde hep beraber bir sofrada aynı lokmayı paylaşacağız ve aynı ekmeği bölüşeceğiz” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FERİDUN YENİ TURNUVASI REKOR KATILIMLA BAŞLIYOR
- 02“Antalya’ya direk uçuşlar başlatılmalı”
- 03VALİ CANALP, İL MÜFTÜSÜ VE KIZILAY ŞUBE BAŞKANINI KABUL ETTİ
- 04BATMAN GİRİŞİNE YENİ BİR PETROL ANITI
- 05GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI
- 06 BATMAN ÜRETİM VE LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK
- 07Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesinden eğitime katkı
- 08“TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE, EKONOMİK BÜYÜMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
- 09Başkan Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı
- 10“KARDEŞLİĞİN HARCINA DÖKÜLEN HER EMEK TAKDİR EDİLİR”
- 11REKTÖR DEMİR , HEDEFLERİNİ VE PROJELERİNİ ANLATTI
- 12İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 13TEKİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 14EĞİTİM SEN, “ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”
- 15UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
Henüz Yorum yok