
BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU
BATMAN MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU
55 yaşında ki M. EKREM ERDEM 1 yıldır epigastrik ağrı ( Mide Ağrısı ) ve nefes darlığı şikayetleri vardı.
İnatçı kusmaları olması ve nefes darlığı şikâyetinin artması üzerine Medikal Park Batman Hastanesi Genel cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ ye başvurdu.
Ağrıları için daha Öncede bir çok hastaneye gidip hastalığına çare bulamayan M. Ekrem ERDEM yapılan görüntüleme sonuçlarında karın boşluğu ile göğüs boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasında 2 adet yaklaşık 7*8 cmlik fıtık oluştuğu belirlendi.
Bu fıtıktan dolayı midenin sol göğüs boşluğuna sıkışmış olduğu görüldü.
M. Ekrem ERDEM mevcut durumuyla gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Genel Cerrahi Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ tarafından acil operasyona alındı Laparoskopik Hiatal herni tamiri (Kapalı yöntemle mide fıtığı ameliyatı) yapıldı. 2,5 saatlik operasyon esnasında göğüs boşluğuna sıkışmış olan mide ve karın içi yağlı dokular karın içine yani olması gereken yere alındı. Oluşmuş diyafram yırtıkları tamir edildi ve destek amacıyla üzerlerine yama konuldu. 2,5 saatlik başarılı bir operasyondan sonra M. Ekrem ERDEM servise alındı, Op. Dr. Özgür Cem MÜSRİ Ameliyatın 2. Günün sonunda yaptığı açıklamada ‘’ Hastamızın takiplerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadık. 2 günlük takip sonucu yemesinde problem olmayan bağırsak hareketleri normale dönen hastayı şifa ile taburcu ettik.’’ Diye konuştu.
Hiatal herni (mide fıtğı), Gastroözefageal (mide-yemek borusu) bileşke ve diyafragmatik hiatusun normal anatomik ilişkisinin bozulması ile ortaya çıkar. Gastroözefageal bileşkenin pozisyonuna, herni büyüklüğüne ve içeriğine göre Hiatal herniler 4 tipe ayrılırlar. Hastamızdaki fıtık çeşidi Tip 4 dediğimiz göğüs boşluğuna midenin yanında omental dokularında sıkıştığı en tehlikeli fıtık çeşididir. Tip 4 hiatal hernide akut obstrüksiyon (tıkanma), strangülasyon (sıkışarak kansız kalma), ülserasyon, akut kanama, perforasyon ve aspirasyon gibi ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bizim hastamızda akut obstrüksiyonla bize başvurdu. Hastaya yapılan tetkikler ve görüntülemeler sonucu Tip 4 hiatal herni tanısıyla acil operasyona aldık. Hastaya kapalı yöntemle 2,5 saatlik başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturduk. Hastamız kontrole geldiğinde sancıları ve ağrıları ile ilgili hiçbir şikâyet ve sorununun kalmadığını ifade etti.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 02AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 03RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 04ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05İHD, 695.eylemini yaptı
- 06Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 07Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 08BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 09ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 108 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 11HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 12TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 13HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 14BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 15BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
Henüz Yorum yok