12 ülkeden 470 sporcu katıldı
12 ülkeden 470 sporcu katıldı
Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası yarı maratonu ve Halk Koşusunun ikincisi düzenlendi.
Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası yarı maratonu ve Halk Koşusunun ikincisi düzenlendi.
Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı nedeniyle düzenlenen halk koşusu 3 kilometre, yarı maraton koşusu ise 21 kilometrede koşuldu. Yarışmaya, 12 değişik ülkeden 470 sporcu katıldı. Batman Belediyesi önünden otobüslerle yarı maratonun başlangıç yeri olan Kozluk Samanyolu Köyüne götürülen sporcular, start düdüğü ile koşuya başladı. 21 kilometrelik uluslararası maraton koşusu Belediye önünde son buldu.
SİYAHİ OYUNCULAR MARATONA DAMGASINI VURDU
Maratonda erkeklerde birincilik ipini göğüsleyen Kenyalı Sporcu SangBenard Cherliyot 5 bin TL ile ödüllendirildi. İkinciliği Etiyopya’dan Febene Alemu Regasa, üçüncülüğü ise Kenya’dan Moses Too aldı. Kadınlarda ise birinci Kenya’dan Daisy Jeptoo, ikinci Nuran Satılmış ve üçüncülüğü Nursel Karataş aldı. Erkekler halk koşusu birincisi Yasin Özdemir, ikinci Ramazan Yıldız ve üçüncü Mustafa Balık olurken kadınlarda ise birinci Makbule Akbaba, ikinci Ruken Tek ve üçüncü Kader Şimşek oldu.
“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA ARMAĞAN EDİYORUZ”
Startın verildiği alanda açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Spor faaliyetlerine önem veriyoruz. Geçen yıl yarı maratonumuzun birincisini gerçekleştirmiştik. O gayrı resmi bir organizasyondu. Bu yıl ise federasyonumuz takviminde olan bir müsabaka oldu. Bu organizasyonu Çanakkale şehitlerimizin ruhuna armağan ediyoruz. Bu tür etkinlikler şehrimizde önemli farklılıklar yaratıyor. Vatandaşlarımızda da memnuniyetler yaratıyor, şehrimizin tanıtımı içinde önemli bir katkı sağlıyor. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 02Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 03Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 04İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 05Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 06NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 07PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 08EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 09PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 10BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 11KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 12'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 13HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 14İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 15Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu




Henüz Yorum yok