Muhtarlara eğitim verildi
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (İPA) kapsamında Adalet Bakanlığı’nın yararlanıcı ve yürütücüsü olduğu “Adli Tebligat Sisteminin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Batman’da görev yapan 350 mahalle ve köy muhtarına yönelik “Hizmet İçi Eğitim Programı” gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ildeki tüm köy ve mahalle muhtarlarının eğitimden geçirilmesi hedeflenen program kapsamında Batman’da da Valilik İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programda İl Vali Yardımcısı Ramazan Fani, “Türkiye’nin Yönetim Yapısı ve Muhtarlık Müessesesi” başlıklı bir sunum yaptı.
Konuşmasında muhtarlığın bir yerel yönetim kurumu, muhtarların da seçimle iş başına gelen ve halkla iç içe görev yapan kamu görevlileri olduğunu ifade eden Fani, “Muhtarlarımızın kamu görevi ifa etmeleri nedeniyle kanunlardan ve diğer mevzuattan kaynaklanan bir takım görev ve yetkileri bulunmaktadır. Muhtarlar olarak görevlerinizi en etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmeniz, bu görev ve yetkilerin bilinmesine bağlıdır. Muhtar kelime anlamı itibariyle Türkiye toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır.” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti idari teşkilatının, devletin yönetim yapısı ve mevzuatın muhtarlara vermiş olduğu görevlere ilişkin açıklamalarda bulunan Fani, “19 Ekim 1829 tarihinde 2’nci Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla kurulan muhtarlık müessesesi yaklaşık 200 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık müessesesi, Türkiye tarihi açısından önemi büyük zira Türkiye’nin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlıyor. Dolayısıyla, halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç tarihimiz açısından da bir temel oluşturuyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan, muhtarlık müessesesi köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.” diye konuştu.
Sunumun ardından Valilik İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Emin Keskin tarafından “Muhtarlık Bilgi Sistemi ve Adli Tebligat” konusunda muhtarlara hizmet içi eğitim verildi
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 02 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 03SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 05BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 06HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 07BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 08Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 09TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 10Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 11
- 12ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 13AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 15MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI




Henüz Yorum yok