Piyasalardaki belirsizlik, kur'daki sürekli yükseliş tüm sektörleri etkiledi. Piyasadan olumsuz etkilenen sektörlerden biride 'Terzi'lik mesleği.
Batman'da uzun yıllardır terzilik mesleğini yapan Nedim Altun, piyasaların istikrarsızlığından ve işlerin durma noktasına gelmesinden muzdarip. Terzi Nedim "Geçmiş yıllarda ısmarlama giyime rağbet vardı. Müşterilerimizin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Birçok insan hazır giyim almak istemiyordu. Ismarlama giyim daha çok tercih ediliyordu. Ama yükselen fiyatlardan kumaşta nasibini aldı. Ciddi şekilde artan kumaş fiyatlarına, el emeği de eklenince yüksek rakamlara mal olmaya başladı ısmarlama giyim. Herkes ismarlama giyemiyor artık. Ismarlama giyime rağbet azalınca işlerimiz haliyle düştü. Tek tük gelen siparişlere ek olarak tamir yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Birçok meslektaşımız işi bırakma yani kepenk kapatma noktasına geldi." dedi.
Terzi Nedim konuşmasının devamında " Ismarlama giyime alışan bir insan, hazır giyimde rahat etmiyor. Çünkü ısmarlama giyim vücut ölçünüze uygun bir şekilde, el emeği ve göz nuru ile yapılan bir sanattır. Ismarlama giyim hiç bir zaman ölmeyecek. Ama zaman zaman böyle sıkıntılar yaşanıyor maalesef. İnşallah kısa zamanda bu kötü günleri geride bırakacağız" dedi.
Etiketler :
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 02DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 03PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 04PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 05KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 061,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 07BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 08Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 091955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 10FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 11ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 12ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 13JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE
- 14EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 15ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”




Henüz Yorum yok