
Batman'ın kan ihtiyacının 3'te 2'si diğer illerden karşılanıyor
"Batman'da yıllık 35 bin ile 40 bin ünite kan ihtiyacı hasıl oluyor. Bizim Kızılay olarak Batman’dan aldığımız kan 12 bin ila 13 bin arasıdır. Batman'ın kan ihtiyacının 3'te 2'si diğer illerden karşılanıyor."
Kızılay Batman Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.
Dr. İpek: "Batman Kızılay kan merkezi olarak Devlet Hastanelerinin, Özel Hastanelerin tüm kan ihtiyacını karşılıyoruz. Yaklaşık olarak ilimiz genelinde yıllık 35 bin ila 40 bin arasında kan ihtiyacı hasıl oluyor. Bizim Kızılay olarak Batman’dan aldığımız kan 12 bin ila 13 bin arasıdır. Yani yaklaşık olarak kan ihtiyacımızın 3’te 2’lik kısmını dışarıdan, diğer illerden temin etmiş oluyoruz." dedi.
-"Öyle bir madde ki tek kaynağı insan, fabrikası yok. Herhangi bir şekilde üretilme imkânı yok." diyen Dr. ipek:
"Bir kişinin Allah rızası için kendi vücudundan bir parça verip başka bir insana can olması demektir. Yani hiçbir şekilde kanın insan dışında bir kaynağı yok. Yani bir şekilde bir iletişim kopukluğu söz konusu. İnsanların kan ihtiyacı karşılandığında bu kanı nasıl karşılandığı hakkında çok az bilgisi var.
Kan ihtiyacı çok önemli bir konudur. Kan ihtiyacı yarın bizim de başımıza gelebilir. Şu anda özellikle kış aylarında, Ramazan aylarında, yazın sıcak günlerinde kan sıkıntısı çekmeye devam ediyoruz. Biz bu konuda herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Çünkü ne kış aylarında ne Ramazan aylarında ameliyatlar, doğumlar, kanser hastalarının kan ihtiyacı durmuyor. Talasemi hastalarının on günde bir kan ihtiyaçları oluyor. Hiçbir şekilde sizin desteğiniz olmadan, canınızdan bir parça vermeden bunu temin etme gibi bir şansımız yok. Duyarlı vatandaşlarımızdan çağrımıza kulak vermelerini ve bu yükün altında olan vatandaşlarımıza yardım etmelerini istiyoruz." dedi. (Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 02BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 03Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 04GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 067 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 07HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 08“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 09Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 10KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 11HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 12Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 13ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 14YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 15YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
Henüz Yorum yok