ÇİFTÇİ’DEN ÇAĞRI “BATMAN İSTİHDAMINA KATKI VERİN”
ÇİFTÇİ’DEN ÇAĞRI “BATMAN İSTİHDAMINA KATKI VERİN”
TÜİK’in 2024 verilerine göre kişi başına döviz mevduatı artışında Batman ilk sırada yer alırken Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, mevduat sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre, kişi başına düşen döviz mevduatı artışında nüfus oranına göre Batman birinci sırada yer aldı. Bu durumu değerlendiren Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, döviz mevduatı sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.
“DÖVİZ BİRİKTİRMEK ÖLÜ YATIRIM”
Oda Başkanı Çiftçi, özellikle döviz biriktirmenin ‘ölü yatırım’ olduğunu belirterek, bu kaynakların ticaret ve üretime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Oda Başkanı Çiftçi “Batman, şu anda fırsatların en yoğun olduğu dönemlerden birini yaşıyor. İki yeni organize sanayi bölgemiz açıldı ve arsa başvuruları alınmaya başlandı. Halkımızın, tüccarlarımızın ve esnafımızın birikimlerini ticarete ve üretime yatırmasını istiyoruz. Üretim, dövizden ve diğer yatırım araçlarından çok daha karlı ve bereketlidir” dedi.
“ÜRETİM SUÇ ORANLARINI DÜŞÜRÜR”
Üretimin toplumsal faydalarına da değinen Oda Başkanı Çiftçi “Üretim, işsizliği azaltır, sosyal refahı artırır ve suç oranlarını düşürür. Gençlerimizin iş sahibi olması hem ekonomik hem de ahlaki açıdan büyük önem taşıyor. Batman’da ticaret yapmak isteyenlere yol göstermeye ve güvenilir yatırım alanları sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
“DÖVİZLERİNİZİ TİCARETTE DEĞERLENDİRİN”
Batman’ın yatırım potansiyeline dikkat çeken Oda Başkanı Çiftçi, üretimin şehrin ve ülkenin kalkınması için en önemli araç olduğunu söyledi.
Batman’ın büyümesi için üretimin arttırılması gerektiğini vurgulayan Oda Başkanı Çiftçi “Üretim her halükârda bir memleketin gelişmesi için, büyümesi için, ilerlemesi için olmazsa olmazımızdır. Bu hepimiz için de önemlidir. Yani birey için de fert için de toplum için de bu çok önemli, çok gereklidir. Biz istiyoruz ki halkımız gelsin dövizlerini ticarette değerlendirsin” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok