KAR, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Kentte etkili olan kar yağışı, çiftçinin yüzünü güldürdü. Yeraltı suları için karın önemine dikkat çeken çiftçi, ürün verimliliği için umutlandı.
KURAKLIK NEDENİYLE ÇİFTÇİ TEDİRGİNDİ
Batman’da kuraklık nedeniyle tedirginlik yaşayan çiftçilerin imdadına kar yetişti. Kentte ve ülke genelinde etkili olan kar yağışı genel olarak çiftçinin yüzünü güldürdü. Çiftçi için adeta can suyu olan kar, başta hububat olmak üzere tarımsal ürünlerde yüksek rekolte beklentisini de artırdı. Batman Ziraat Oda Başkanı Nizamettin Aydiş “Bereketli topraklara sahip Batman Ovası'na son iki yıldır yeterli yağış düşmemesi, çiftçilerin olumsuz etkilemişti. Kentte son bir hafta, kar yağışı etkili oldu. Kar yağmadan önce bu arazilerde sulama yapıyorduk. Kar yağışıyla durdurduk. Bu yağışla bir aya kadar da sulamaya ihtiyaç duyulmaz. Kuraklıktan sonra kar yağışının yüzlerini güldürdü. Taban suyunu dengede tutan en iyi yağış kardır. Kar yavaş yavaş erir, toprağın altına girer ve ekinler çıkar. Karın yağışını mutlulukla izledik, inşallah bereketini de göreceğiz. Kar demek verim demek, bol mahsul demek. Allah hastalıktan da korursa çok güzel mahsul alacağız” dedi.
.jpg)
AYDİŞ “KAR, TOPRAĞI BESLİYOR”
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş açıklamasının devamında şunları söyledi. Aydiş “Bu kar yağışı çok iyi. Yeraltındaki su oranı yükselecek. Karın yağması bütün çiftçilerin yüzünü güldürdü. Çünkü kar toprağı çok iyi besliyor. Kurak bir dönemden çıktığımız için çok güzel oldu. Geçen yıl hem bölgede hem de Türkiye'de kuraklık yaşandı. Dünyadaki fiyat artışları ülkemizi de etkiledi. Girdi maliyetlerimiz arttı. Kar yağışı sevinçle karşıladığımız bir olay. Yeraltı kaynak suları açısından daha iyi. Kar zararlılarla mücadele anlamında da çiftçi için çok önemli. Daha iyi verim alacağız diye düşünüyorum. Temennimiz yağışların devam etmesi” (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÜCRETSİZ EKMEK YARDIMINDAN YARARLANAN AİLELERE YENİ DESTEK
- 02REKTÖR DEMİR’İN BATMAN OBJEKTİF GAZETESİ’NİN 13. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
- 03500 BİN RİYALLİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
- 04VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 05VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 06DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 07TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 08224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 09BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 10PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 11BELEDİYEDEN ÇÖLYAK HASTALARINA RAMAZAN DESTEĞİ
- 12Batman Gıdacılar Ticaret Merkezi esnafı iftarda buluştu
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ALTYAPISI BURSA’DA PARLADI : U-14’TE 5 MADALYA
- 14TEMA Vakfı Gönüllü Öğretmenleri Grand Hasankeyf Hotel’de buluştu
- 15OBJEKTİF 13. YILINI KUTLUYOR




Henüz Yorum yok