KÜTÜPHANEDE HEDEF 100 BİN KİTAP
KÜTÜPHANEDE HEDEF 100 BİN KİTAP
Çağdaş kütüphanecilik anlayışı çerçevesinde öğretim elemanı ve öğrencilerin eğitim, öğretim ve araştırmalarında ihtiyaç duydukları her türlü basılı, elektronik, görsel ve işitsel bilgi kaynağının sağlanması için Batman Üniversitesi Kütüphanesinde 100 bin kitap sayısı hedefleniyor.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre, raflarında hizmete sunulan 72.963 adet kitabın bulunduğu Kütüphanenin kurulduğu günden bugüne eser sayısında her geçen yıl artış sağlanıyor. Öğrenci ve araştırmacılara fiziki ve dijital ortamda yapılan araştırma ve çalışmaları kolaylaştıracak konforlu bir ortam sağlayan ve Batı Raman Kampüsünde hizmet veren Kütüphane, sahip olduğu koleksiyonlar ve kaynaklarla dikkat çekiyor. Toplumsal gelişme, araştırma ve öğrenmeye katkıda bulunmak üzere kurumlar arası iş birliği yaparak, yurt içi ve yurt dışı kütüphaneler ve bilgi merkezleriyle iş birliklerine imza atan Üniversite, geçtiğimiz günlerde Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’ndan gelen kitaplarla kütüphanesini zenginleştirmeye devam ediyor.
Türk Tarih Kurumu 100. Yıl Kitaplığı ve Türkiyat Koleksiyonu Külliyatı için kütüphaneye yapılan bağışların 3 bine yaklaştığı kaydedilirken, 4800 kitap kapasitesine sahip alanda kataloglama işlemlerine devam edildiği bildirildi. Türk Tarih Kurumundan 1562, Türk Dil Kurumundan 1004, Atatürk Üniversitesinden 235 adet olmak üzere çeşitli kurumlardan kütüphaneye gönderilen 2801 adet kitap ise raflardaki yerini aldı. Basılı kitap sayısının yanı sıra pek çok elektronik kaynağın erişime açık tutulduğu kütüphanede süreli, süresiz yayın, tez, e-kitap ve dergi arşivleri bulunuyor.
Öte yandan Batı Raman Kampüsünde bulunan Merkez Kütüphanede ödünç alma ve turnike sistemlerinin yenilendiği ve öğrenci kimlik kartı, TC Kimlik Kartı veya karekod uygulamasıyla yapılan işlem seçeneklerinin kütüphane yararlanıcılarına sunulduğu bildirildi.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0115 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 02RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 03ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 04VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 05RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0650 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 07“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 08RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 09ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 10VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 11KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 12BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 13BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 14MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 15BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU




Henüz Yorum yok