BESO’DAN FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ TALEBİ
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaflar için devlet kurumlarından ve KOSGEB’den faizsiz kredi desteği talep etti.
Esnafın artan giderleri karşısında zorlandığını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Çiftçi, esnafın işlerini devam ettirebilmesi için devletin daha fazla destek sunması gerektiğini ifade ederek, özellikle faizsiz kredi desteği talep etti.
Esnafın giderlerinin arttığını ifade eden Başkan Çiftçi “Kira, elektrik, vergi, işçi, sigorta giderleri gibi tüm giderler artıyor ama esnafın gelirleri ise azalıyor. Bu durum sürdürülebilir değildir. Bunun için hükümet esnafa yönelik destekler çıkarmalıdır. Bu SGK olur, İŞKUR olur, KOSGEB olur veya faizsiz krediler olur” dedi.
“ESNAFIN DESTEKLENMEMESİ SIKINTILARA YOL AÇABİLİR”
Esnafın zor durumda olduğunu ve bu sıkıntıların çözülmesi için hükümetin hızla harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çiftçi “Esnaf toplumun bel kemiğidir. Esnafı desteklemeliyiz. Şayet esnafı desteklemezsek çarpan etkisiyle beraber çok büyük sıkıntılara yol açabilir. Bunun için esnaflara yönelik faizsiz kredi desteği bekliyoruz. Faizsiz kredi desteği verilsin ki işlerini sürdürebilsinler. Genç girişimciler için olsun, işlerini geliştirecek esnafımız için olsun, imalatçılar için olsun, esnafımıza KOSGEB veya diğer kurumlar aracılığıyla hükümetten faizsiz destek verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Son olarak, 2025 yılından daha büyük beklentilerinin olduğunu vurgulayan Başkan Çiftçi “2024 yılı bizim açımızdan olumlu ve verimli geçmedi. Bu nedenle bizim 2025 yılından beklentimiz daha fazladır. Bizler bu beklentilerimize ulaşmak istiyoruz. Esnafımız rahat nefes alabilsin istiyoruz. Sıkı para politikasından ve diğer sıkıntılardan dolayı esnaf kredi kartına sarılıyor. Kredi kartlarında gecikme durumlarında Batman ilk sıralardadır. Bizler bunu aşmak istiyoruz. Bunun için devlet destekleri yapmalı ve artırmalıdır” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok