Uca, dalgıç ekibini sordu
Uca, dalgıç ekibini sordu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’da yaşanan boğulma olaylarında dalgıç ekibin bulunmamasını Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği soru önergesi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.
Batman Çayı’nda iki kardeşin akıntıya kapılarak suda kaybolması sonucu arama çalışmalarının dalgıç polis ekibinin olmamasından dolayı sekteye uğraması üzerine HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplandırması için Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Uca şunları sordu, “İnsanların yazın serinlemek için deniz, nehir, göl, sulama kanalı veya havuza girmeleri sonucu basında sık sık boğulma vakaları haberleri ile karşılaşmaktayız. Bu vakalardan sonuncusu geçtiğimiz hafta sonu iki kardeşin Batman’da boğularak yaşamını yitirmesi oldu. 17 yaşındaki Serhat Şanlı ve kardeşi 13 yaşındaki Sinan Şanlı, Batman Çayı’nda akıntıya kapılarak hayatını kaybetmiştir. 600 bin nüfusa sahip Batman’da, dalgıç ekibinin olmaması sebebiyle, iki kardeşin cansız bedeni 7 saat sonra Bitlis ve Van’dan gelen dalgıç ekibinin çalışmasıyla sudan çıkarılabilmiştir.
Öte yandan sulama kanallarındaki boğulma vakalarına yönelik geçen sene verdiğimiz soru önergesine, Batman’da bulunan AFAD ve UMKE güvenlik birimlerinin vakalara müdahale ettiğine dair cevap verilmişti, ancak profesyonel dalgıç ekiplerin neden olmadığına dair sorumuza yanıt verilmemiştir. Her yıl Batman Çayı ve diğer akarsularda onlarca boğulma vakası yaşanırken dalgıç ekiplerinin eksikliği, ortada ihmallerin varlığı izlenimini doğurmaktadır.
Bu bağlamda;
1-Batman’daki boğulma vakalarına karşın, Batman’da önlem alınmış mıdır? Alınan önlemler varsa, bu önlemler nelerdir?
2-600 Bin nüfuslu bir şehirde dalgıç ekibinin bulunmamasının sebebi nedir?
3-Son 10 yıl içerisinde baraj gölleri, sulama kanalları ve nehirlerde kaç kişi boğularak hayatını kaybetmiştir?
4-Yeterince önlem alınmadığı için yaşanan boğulma vakalarından dolayı kaç yetkili hakkında soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalar ne aşamadadır?
5-Batman Çayı’nda son 10 yıl içerisinde kaç yurttaş hayatını kaybetmiştir? Son 10 yılda baraj gölleri, sulama kanalları ve nehirlerde hayatını kaybeden yurttaşların yaşa, cinsiyete ve illere göre dağılımı nedir?
6-Son 10 yılda Türkiye’de gerçekleşen boğulma vakalarının kaçında profesyonel ekip, teknik ekipman veya ulaşım kaynaklı müdahale gerçekleşmemiş, veyahut gecikme yaşanmıştır?
7-Yaşanan boğulma vakaları incelendiğinde, AFAD ve UMKE gibi güvenlik birimlerinin vakalara müdahalede yetersiz kaldığı görülmektedir. Bu kapsamda daha profesyonel ekipler oluşturmaya ilişkin bir çalışmanız mevcut mudur?.”
Etiketler : #Batman objektif. Uca,#dalgıç ekibini sordu,
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0115 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 02RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 03ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 04VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 05RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0650 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 07“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 08RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 09ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 10VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 11KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 12BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 13BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 14MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 15BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU




Henüz Yorum yok