
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli olduğunu belirten Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar, sayıları 300 bini geçmemek şartıyla ve herhangi bir sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek olan ilaçlardan ücretsiz faydalanabilecek.
Konuya ilişkin İLKHA'ya açıklama yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmetinin verilmesinin önem arz ettiğini söyleyerek, sigara içenlerin bu zararlı alışkanlıktan kurtulmaları için sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini istedi.
Yalçın, "Sigara içeriğinde birçok zararlı kimyasal madde bulunan, yüksek oranda nikotin içerdiği için insanlarda psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturan, dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur." dedi.
"Her yıl 6 milyon kişi sigaradan hayatını kaybediyor"
Dünyada her yıl 6 milyon kişinin sigara sebebiyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Yalçın, "Sigara kullanımı; kalp ve damar hastalıkları, akciğer rahatsızlıkları, damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise sütün kesilmesi gibi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir." ifadelerini kullandı.
“Sigara kullanma yaşı küçük yaşlara kadar düşmüş durumda”
Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli bir karar olduğunu aktaran Yalçın, "Son zamanlarda sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğü gözlenmekte, bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda resmi gazetede yayımlanan düzenlemeyle, 'Sigara Bırakma Tedavisi' gören hastalar, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ve sağlık kuruluşlarında dağıtımı yapılacak ilaçlardan ücretsiz olarak yararlanacaktır. Sigara kullanan vatandaşlarımıza, bu zararlı alışkanlıktan kurtulmak için, ilgili sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN'DA BİR EV YANDI
- 02KADINLAR BU YAZ MESLEK SAHİBİ OLACAK
- 03FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 04BATMAN’A 11 YENİ HEKİM KADROSU TAHSİS EDİLDİ
- 05ESENTEPE MİLLET BAHÇESİ PIRIL PIRIL
- 06VALİ CANALP’TEN GERCÜŞ KÖYLERİNE İKİNCİ ZİYARET
- 07EKMEN “İKLİM KANUNU ÇEVREYİ DEĞİL, PİYASAYI DÜZENLİYOR”
- 08ÜSTYAPI HİZMETLERİNDE REKOR RAKAM
- 09“Emekliye reva görülen zulmü kabul etmiyoruz”
- 10ONUR ERİŞ, PETROLSPOR’DA
- 1127 KİLO SENTETİK UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 12SASON’UN GÖZDESİ SEVEK MESİRE ALANI YENİLENDİ
- 13Batman'da trafik kazası:2 yaralı
- 14Kozluk'ta buğday tarlası ve ormanlık alanda yangın
- 15AFŞİN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
Henüz Yorum yok