
OMİCRON VARYANTI TESPİT EDİLDİ
Batman'da Omicron varyantı tespit edildi
Batman Valiliği, Türkiye’de genelinde artan Covid-19 vaka artışıyla beraber, kentte de Omicron vakasının görülmeye başlandığını belirtti.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şüphelenilen vakalarda yapılan testlerde Omicron varyantının tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Omicron varyantının da diğer varyantlar gibi, aşı olmayan kişilerde daha sık görüldüğü, aşılılarda rastlanması durumunda, hastalığın hafif geçtiği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Başta 50 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere, aşı olmayan vatandaşlarımızın aşılarını olmak üzere çok hızlı bir şekilde aşı hizmet noktalarına başvurmaları, hastalık bulaşanı önleme anlamında ciddi önem arz etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından aşılarını olan vatandaşlarımız için hatırlatma dozu tanımlanmış olup ilimizdeki bütün sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırabilmektedirler."
Açıklamanın sonunda, “Kış ayları kapalı ortamlarda yoğun vakit geçirilmesinden dolayı, vatandaşlarımızın bu süre zarfında kalabalık ortam ve organizasyonlardan uzak durması, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması, hayati önem arz etmektedir.” uyarısı yapıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VEDAT AYDIN'IN AKIBETİ SORULDU
- 02TOPRAK DERNEĞİ’NDEN AK PARTİ’YE ÇEVRE ZİYARETİ
- 03DEM PARTİ’NİN BARIŞ BULUŞMALARI SÜRÜYOR
- 04YAZ KUR'AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ
- 05KHK MAĞDURLARI İÇİN ADALET ÇAĞRISI
- 06Emekli Memur-Sen temsilciliğinde görev değişimi
- 07AŞURE GÜNÜNDE BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 08EZİDİLERDEN TEPKİ, “ARTIK YETER!”
- 09BATMAN'DA BİR EV YANDI
- 10KADINLAR BU YAZ MESLEK SAHİBİ OLACAK
- 11FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 12BATMAN’A 11 YENİ HEKİM KADROSU TAHSİS EDİLDİ
- 13ESENTEPE MİLLET BAHÇESİ PIRIL PIRIL
- 14VALİ CANALP’TEN GERCÜŞ KÖYLERİNE İKİNCİ ZİYARET
- 15EKMEN “İKLİM KANUNU ÇEVREYİ DEĞİL, PİYASAYI DÜZENLİYOR”
Henüz Yorum yok