
ERZEN ANTİK KENTİ ve BALIKLI GÖL
İlimiz Kozluk ilçesi Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt mezrasında 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen Tarihi Erzen Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla 2019 yılında başlanılan kazı çalışmalarının değerlendirildiği “ Erzen Antik Kenti ve Balıklı Göl Kazıları Toplantısı “ Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Kozluk Kaymakamı, Hasankeyf Kaymakamı, ilgili kuruluş temsilcileri, kazı ekibi ile Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Ortaçağ Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meryem Gürbüz katıldı.
Kozluk Kaymakamı Osman Bilici tarafından yapılan bilgilendirmeden sonra Batman Müze Müdürü Şeyhmus Genç ve Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim görevlisi Doç.Dr.Meryem Gürbüz’ün sunumlarıyla başlayan toplantıda, 2019 yılında yapılan kazı çalışmaları, elde edilen arkeolojik varlıklar ile tespit edilen sorunlar ve bunların çözümü yönünde atılacak adımlar masaya yatırıldı.
Yapılan değerlendirmelerden sonra Erzen antik kenti ve balıklı göl’ün tarih ve turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Vali Şahin, “ Tahminen Haziran ayında başlayacak 2020 yılı 2.kazı çalışmalarını yine aynı bilimsel titizlikle yapalım ve buluntuları akademik yayınlarla bilim dünyası ile paylaşalım ” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok