Suriyelilere bayram yardımı çileye dönüştü
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 21 bin 421 Suriyeliden, adreslerini güncelleyen aile başına 300 TL olmak üzere Kurban Bayramı yardımı yapıldı. PTT şubelerinde dağıtılan yardım parası çileye dönüşürken, bu durum ise Suriyelilerin tepkisine neden oldu.
PTT Şubelerinin yardım dağıtılmasında yetersiz kalması uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken, çileye dönüşen yardım dağıtımı Suriyelilerin tepkisine neden oldu.
Kendilerine verilen paraların sevindirici olduğunu fakat bin bir türlü zorlukla paralarını aldıklarını söyleyen Suriyeli sığınmacı Ferhan Demir, “İki bayramdır hükümet tarafından verilen 300 TL para için yaşlılar, hastalar ve çocuklarına bakmakla yükümlü olan anneler para alma sırasında işkence çekiyorlar. Bizlere para verilmesi için PTT’nin iki şubesi ayarlanmış bunlar da yetersizdir. Ramazan Bayramı'nda gene Suriyeli ailelere 300 TL para verilmişti, ancak basında her aileye 620 TL verildiği yazılmıştı. Bu doğru değildir ve mağduriyetimizi artırıyor. Yaklaşık 3 yıldır Batman’a gelmişim, gecen Ramazan Bayramı ve önümüzdeki Kurban Bayramı için para verildi. Başka bir desteğimiz yok. İlk geldiğimizde AFAD yardım yaptı o da bitti. Suriyeliler olarak çok sıkıntılar çekiyoruz. Batman’da kiradayız, elektrik ve su faturaları derken 300 TL bize yetmiyor. En az gideri olan aile 800 TL’den aşağı değildir.”ifadelerini kullandı.
"2 gündür para almaya geliyorum bana sıra ulaşmıyor"
PTT’de para dağıtımında sıkıntılar çektiklerini vurgulayan Demir, “Binlerce Suriyeli ailenin işini 1-2 memur hal ediyor. En az 4-5 memur olması gerekiyor ki, oluşan kuyrukların önüne geçilebilsin. Göç idaresi ve AFAD bizlere sıkıntılar yapıyor. 3 yıldır Batman’dayım adresim aynıdır. Her fırsata adres kontrolleri yapılarak millete zorluklar çektiriliyor. Bu yüzden millete işkence ve zorluk çekiyor. İki gündür para almaya geliyorum bana sıra ulaşmıyor. Mesai bitince sıram neredeyse sonraki güne kalıyor.” dedi.
“İlk sırayı kapmak için bazıları gece saatlerinde kuyruğa giriyor”
Kendilerine her ay yardım yapılması gerektiğine dikkat çeken bir başka Suriye uyruklu Mahmud Ömer El Mahmud, “Adreslerimiz ve telefon numaralarımız AFAD ve Göç İdaresinde var. Bize bir yardım yapılacağı zaman sıkıntılar çekiyoruz. Adreslerimiz belli olduğundan bu sıkıntılar önlenebilir. İlk sırayı kapmak için bazıları gece saatlerinde kuyruğa giriyor. PTT kuyruğunda kavgalar yaşanıyor ve sıkıntılar oluyor. Allah onlardan razı olsun bize yardım yapılıyor, ancak çok eziyet çekiyoruz. Bize 4 ayda bir verilen 300 TL her ay verilmesi gerekir. Ama biz 4 ayda bir alabiliyoruz. Başka yerlerdeki Suriyeli aileler her ay 300 TL alıyorlar.”şeklinde belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 02GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 03BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 04PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 05BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 06ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 07BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 08BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 09TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
- 10BATMAN MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN ORGANİZE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 16 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI
- 11HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 12BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 13İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 14TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 15BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ




Henüz Yorum yok