“Batman’da 22 bin işsizlik kaydı var”
Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Batman İl Müdürü Besim Eviz, işsizliğin azalması için yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Batman’da işgücü piyasasını destekleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Eviz, “Türkiye’nin en yüksek işsizlik oranının bölgede olduğu TÜİK verileri herkesçe malum. Doğrusu biz bu oranı Batman için gerçekçi görmüyoruz. Batman’da işsizlik oranı yaklaşık olarak yüzde 17 civarındadır ama gençler arasındaki işsizlik oranı Türkiye’de olduğu gibi bizde de yüksektir.” dedi.
İşsizliğin azaltılması için kadın ve genç istihdamına yönelik projeler yürüttüklerini dile getiren Eviz, sözlerine şöyle devam etti:
“‘Haydi Gençler İşbaşına’ programı kapsamında 2 bin kişilik bir proje daha devreye koyuyoruz. Bize 5 milyon TL daha para geldi. Yılsonu itibariyle bu projeden bin kişi daha yararlanacak. Toplam 3 bin gencin işsizliğini destekleme noktasında kaynak tahsisi yapıldı. Bu projeleri artırarak devam ettiriyoruz. Bu projelerden yararlanacak olan 3 bin genç hem işletmelerde deneyim sahibi oluyorlar hem üretime katkı sağlıyorlar hem de asgari ücrete yakın bir ücret alıyorlar. Bu, Batman’a ekonomik açıdan ciddi katkı sağlıyor. Ayrıca işsizlik oranının düşmesi noktasında yüzde 2-3 oranında bir katkısı vardır.”
“Geçen sene 27-28 bin, şu an 22 bin işsizlik kaydı var”
Eviz, işsizlikle mücadelede en büyük sıkıntılarının, üretim ekonomisine dayalı yatırım yapılmaması olduğuna değinerek, “Geçen sene bizde 27-28 bin işsizlik kaydı varken, şu an 22 bin küsur işsizlik kaydı vardır. Bu da işsizlik oranının azalması demektir. Gerek kamu sektörüyle yaptığımız projeler, gerekse sektörlerde yaptığımız kurslar, eğitimler, projeler bu işsizlik oranını ciddi bir şekilde olumlu etkiliyor ve düşürüyor. Burada en büyük sıkıntımız, yatırımcının ciddi bir şekilde üretim ekonomisine dayalı harekete geçmemesidir, yatırım yapmamasıdır. İkinci Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar yapılıyor. Devreye girerse inanıyorum ki 10 bine yakın insan birinci ve ikinci organizede iş sahibi olacak.” ifadelerini kullandı.
Batman’ın ticaret ve girişimcilik anlamında önemli bir il olduğunu sözlerine ekleyen Eviz, “Burada önemli olan yatırımcının elini taşın altına koymasıdır. Batman’ın hem cazibe merkezi hem de teşvik bölgesi olması dolayısıyla ciddi fırsattır. Batman ticari ve girişimcilik ruhu canlı bir şehirdir. Özel bir marka sahibi olan şirket, tekstil sahasında Batman’da şu an bine yakın elemanın çalışacağı yeni bir fabrika kuruyor. Muhtemelen Şubat, Mart’ta eleman alımına başlayacaklar. İşsizlikle mücadele konusunda var olan tüm projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 02GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 03BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 04PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 05BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI
- 06ZEHİR TACİRLERİ BATMAN'A GİRMEDEN YAKAYI ELE VERDİ
- 07BATMAN PETROL SPOR MAÇI MEYDANDA CANLI İZLENECEK
- 08BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ
- 09TRAFİKTE DÜZEN VE GÜVENLİK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
- 10BATMAN MERKEZLİ 6 İLDE DÜZENLENEN ORGANİZE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 16 ŞÜPHELİNİN TAMAMI TUTUKLANDI
- 11HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 12BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 13İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 14TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 15BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ




Henüz Yorum yok