EKMEN “İŞKENCE SIRADANLAŞTIRILAMAZ”
EKMEN “İŞKENCE SIRADANLAŞTIRILAMAZ”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, partinin kurucu üyelerinden M. İkbal Seyda ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ile birlikte Batman’ın Kozluk ilçesinde bağlı Tımok (Gümüşörgü) köyünde işkence iddiası ile gündeme yansıyan Yahya Karataş’ı İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nde ziyaret etti.
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Başkanı Devran Yıldız ve yönetiminin de bulunduğu ziyarette konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Suçu ne olursa olsun bir insanın başına çuval geçirmek ve işkence, kötü muamele veya şiddete maruz bırakmak Anayasamız ve Uluslararası Sözleşmeler çerçevesinde büyük bir suçtur.
Kozluk ilçemize bağlı Tımok köyünde yaşanan bu iddialar ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle mecliste soru önergesi verdik. Ancak bunca iddiaya ve delile rağmen yetkililerin harekete geçmediğini ve işkence suçu faillerini cesaretlendirmeye çalıştığını gözlemliyoruz. Unutulmamalıdır ki işkence zamanaşımı olmayan bir suçtur. Üstü ne kadar örtülmeye çalışılırsa çalışılsın suçlular er geç yargı önünde hesap verecektir. İşkence vakalarının her geçen artması, sıradanlaştırılması, cezasızlık politikası ile faillerin cesaretlendirilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 02TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 03ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 04Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 05ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 06URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 07KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 09LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 10İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 11BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 12BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 13ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 14NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 15BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR




Henüz Yorum yok