Kış aylarında cilt bakımı
Kış aylarında cilt bakımı
Batman Medikal Park Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Süleyman Bağlam, kış aylarında cilt sağlığı için özel bir ilgi gerektiğini belirtti.
Kış aylarında cildin birçok olumsuz faktörle karşılaştığını ifade eden Bağlam, “Bunlar kuru hava, sıfırın altına düşebilen hava sıcaklığı, rüzgâr, yünlü ve sentetik giysiler, kapalı ortamlarda aşırı ısı ve nemin azalması olarak sayılabilir. Bundan dolayı cildimiz için kış aylarında özel bir ilgi gereklidir. Kış döneminde vücudumuzun açıkta kalan el ve yüz gibi bölgelerinde kuruluk, kabuklanma ve kızarıklık daha sık gözlenirken, vücudun kapalı bölgelerinde ise yünlü ve sentetik giysilere bağlı egzamayı sıkça görmekteyiz. Alınacak bazı önlemlerle bu problemlerin oluşması büyük oranda önlenebilir. Kış aylarında cildimizin nemlendirici ihtiyacı artar.
Özellikle banyo sonrası uygun nemlendiricilerin sürülmesi daha etkili olacaktır. Bazı temizlik ürünleri kışın zaten kuru olan cildimizi daha da kurutabilir. Bu yüzden krem ya da yağlı sabunlar tercih edilmelidir. Eğer kullanılacaksa parfüm deri üzerine değil giysilere sıkılmalıdır.
Güneş koruyucularına devam edilmesi gereklidir. Özellikle ev kadınlarında kışın sıklığı artan önemli bir problem, ellerde kuruluk ve egzamadır. Bu nedenle vazelin, gliserin gibi içeren nemlendiriciler sıkça uygulanmalı ve ev işleri yapılırken eldiven kullanılmalıdır. Kış aylarında giyilen kalın çoraplar ve botlar nedeniyle ayaklarda mantar görülebilir. Kış mevsiminde pamuklu çoraplar tercih edilmeli ve ayaklar kuru tutulmalıdır. Kıştan en çok etkilenen bölgelerden biri de dudaktır. Dudaklarda kuruma, çatlama ve yarıklar sıkça görülür. Bu yüzden uygun dudak bakım ürünleri kullanılmalıdır” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 012 BİN 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 02HASANKEYF’TE İŞYERLERİNİN TAPULARI SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
- 03GENÇ MÜSİAD’TAN GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ
- 04Batman'ın Yüzyıllık Sırrı: Ziyaret Taşları Mancınık Mermisi miydi?
- 05Oğuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 06BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
- 07SASON ÇİLEĞİNDE SON HASAT BAŞLADI
- 08SANTEK KURULU TOPLANDI
- 09KAYYUM TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE
- 10BATMAN’DA ASAYİŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ OBJEKTİF'İ ZİYARET ETTİ
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILIYOR
- 13BATMAN’DA ‘HALKIN İRADESİ’ VURGUSU
- 14BATMAN’DAN ANKARA’YA BİRLİK ÇIKARMASI!
- 15KAPLAN, SEÇİM STARTINI VERDİ




Henüz Yorum yok