BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”
Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.
Başkan Fırat, insan haklarının evrensel değerlerine dikkat çekerek, dünyada ve Türkiye’de yaşanan ihlallerin endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.
“HER İNSAN DOKUNULMAZ HAKLARA SAHİPTİR”
Fırat açıklamasında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen dünyanın birçok bölgesinde ve ülkede ağır hak ihlallerinin sürdüğünü vurguladı. Özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinen Fırat, “İki yılı aşkın süredir terörist İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü vahşet ve katliam, insan hakları ihlallerinin en ağır örneklerinden biridir” dedi. Dünyada savaşlar, yoksulluk, eşitsizlik, toplumsal kutuplaşma ve nefret söyleminin arttığı bir dönemden geçildiğini belirten Fırat, bu süreçte insan haklarının korunması ve güçlendirilmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu ifade etti. Fırat, dili, dini, kimliği, inancı, düşüncesi veya yaşam tarzı ne olursa olsun her insanın yalnızca “yaratılmış olma onuru” ile dokunulmaz haklara sahip olduğunu vurgulayarak, bu hakların korunmasının yalnızca yasal düzenlemelerle değil, toplumsal vicdanla da mümkün olacağını söyledi. Saadet Partisi olarak adaletin tesis edildiği, hukukun üstünlüğünün korunduğu, herkesin özgür ve güvende olduğu bir ülke idealine inandıklarını belirten Fırat, şu ifadelere yer verdi: “Başta ifade özgürlüğü olmak üzere adil yargılanma hakkı, eğitim ve yaşam hakkının güvence altına alındığı; eşitlik ve adaletin hâkim olduğu adil bir düzenin kurulması en büyük temennimizdir.” Fırat açıklamasını, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlayarak tamamladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 02 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 03EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 04Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 05Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 06Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 07Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 08BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 09BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 10EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 11ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 12KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 13BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 14Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 15YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA




Henüz Yorum yok