KAYIP YAKINLARI ÇALIK VE FİDAN’I SORDU
KAYIP YAKINLARI ÇALIK VE FİDAN’I SORDU
İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde her hafta gerçekleşen Kayıplar Bulunsun Fiiller Yargılansın eylemlerinin 534. Haftasında 1994 yılında Diyarbakır’da kayıplara karışan Salih Çalık ve Sinan Fidan’ın akıbetini soruldu.
Basın açıklamasını okuyan İHD üyesi Gülbahar Kaya “Bu hafta 6 Haziran 1994’te Diyarbakır ili Kocaköy ilçesi Şahlat Köyünde gözaltında kaybedilen Salih Çalık ve Sinan Fidan’ın akıbetini sormak için toplandık.Şahlat Köyü Askerler tarafından yakıldığı için Çalık ailesi Diyarbakır Merkezine göç etmişti. Ancak Salih Çalık işçi olduğu için köye çalışmaya gidip gelmeye devam ediyordu. Olay günü Salih yine köye çalışmaya gitmişti. Köyde de bir Askeri operasyon başlamıştı. Operasyon sırasında Askerler köylüleri uzun namlulu silahlarla taradılar, tarama sırasında 2 köylü yaşamını yitirdi. Olayda Salih Çalık da ayağından yaralanmıştı. Yaralı olduğu için köyden çıkamayınca Süleyman Muntaş’ın evine sığınmıştı. Ancak askerler kaldığı evi tespit ederek, eve baskın düzenledi.
Yapılan baskın sonucunda ev sahibi Süleyman Muntaş, yaralı Salih Çalık ve Çalık’ı tedavi etmek için evde bulunan Sinan Fidan, askerler tarafından gözaltına alındı. Ev sahibi Süleyman Muntaş, 25 gün sonra serbest bırakıldı. Salih ve Sinan ise gözaltında tutulmaya devam ettiler.
Serbest bırakılan Süleyman Muntaş, yalnızca 2 gün Salih ve Sinan ile birlikte gözaltında tutulduklarını, sonrasında ikisini onun yanından ayırdıklarını anlatıyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok