20 YILLIK HUSUMET SON BULDU
Batman'da 20 yıllık husumet sona erdi
Batman'da 20 yıldır aralarında husumet olan Gün ve Öget aileleri, Şeyh Selman Bağdu’nun girişimleriyle barıştırıldı.
.jpg)
Gün ve Öget aileleri arasında 20 yıl önce İstanbul’da yaşanan tartışma sonucu Mecit Öget hayatını kaybetmişti. Kanaat önderi Şeyh Selman Bağdu’nun girişimiyle aileler Rezidans düğün salonunda verilen mevlit yemeğiyle barıştırılırken, Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi.
“BU BARIŞ HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”
Barış yemeğinde konuşan Şeyh Selman Bağdu ‘’Malumunuz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. 20 yıl önce birbirini kardeş gibi seven insanlar arasında bir kaza sonucu elim bir olay yaşandı. Tabi bu bana 2-3 yıl önce sirayet etti ama araya pandemi girdi. Pandemi sonrası ve sonrası çok istişare ettik. Aileler arası küskünlükler ister istemez insanları da etkiliyor. Menfur bir olay sonucu olan bir şeyde sağ olsun yöre dinamiklerini kırmayarak böyle bir barış gerçekleştirdiler. Olay husumete dönüşmesin diye bugün bir mevlit yemeği de verdiler. Allah onlardan razı olsun. Bugün bu barış hepimizin yüzünü güldürdü. Bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz istiyoruz ki bizim yöremiz her zaman güzelliklerle ve iyiliklerle anılsın’’ dedi.
Kanaat önderi Kenan Konaç ise: “20 sene evvel olan bir olanı barışa çevirdik. Şeyh Selman Bağdu’nun vesilesiyle dolayısıyla hepimiz bir araya geldik. Akrabalarımız da bizi kırmadılar. Alikanlıların da almış olduğu karara binaen biz bu aile ile barışı sağladık. Şeyh Selman Bağdu’da vesile oldu bu barışa. Kendisine teşekkür ediyorum. bu barış onlar için, bizim için bütün insanlar için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAMPİYON ŞOV YAPTI!
- 02BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
- 03İL BAŞKANI ÇETİN “YOLUMUZ BİR, GÖNLÜMÜZ BİRDİR”
- 04SAHTE KOMİSERİN ALTIN DOLANDIRICILIĞINA TUTUKLAMA
- 05“MAZLUM COĞRAFYALARI GÖZETMEK, BİZLERE TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR VAZİFEDİR”
- 06“BİRLİK BOZULURSA HERKES KAYBEDER”
- 07BELEDİYE’DEN ATIK UYARISI
- 08UMUT KERVANI'NDAN 2025'TE 16 MİLYON TL'LİK YARDIM
- 09SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
- 10Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 11KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 12TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 13ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 14Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 15ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI




Henüz Yorum yok