İŞKUR’dan yeni proje
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kadın istihdamının artırılması ve genç işsizlikle mücadele kapsamında “İşte Anne Projesi” ve “İşe İlk Adım Projesi” ile iş hayatına atılan kadınlara günlük 70 TL harçlık, aylık 400 kreş desteği, sağlık hizmeti verilmesi, genç işsizliği ile mücadele kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” ile de üniversite mezunlarına önce mesleki deneyim kazandırılması ve istihdam edilmelerini sağlanması hedefleniyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen ‘İşe İlk Adım Projesi’ kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin 6 aya kadar işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmalarının sağlandığını söyledi.
İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere 6 aya kadar net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında destek sağlayacaklarını belirten Eviz, “Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin 6 aya kadar sürecek işbaşı eğitim programından sonra en az bir buçuk yıl daha istihdamda kalmalarını sağlamış olacağız. Bu projemiz sayesinde işverenlerimize ciddi bir ücret desteği sağlamış olacağız. İşverenlere çağrımız bu projeleri yakından takip etmeleridir.” dedi.
Eviz, “İşte Anne Projesi” ile de çalışan annelere 80 kişiye günlük 70 TL cep harçlığı, aylık 400 TL kreş desteği, sağlık hizmeti verilerek kadınların iş hayatına atılmasının önündeki dezavantajları azaltarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemekle birlikte işverenlere yeni eleman alımında maddi destek sağlamış olduklarını kaydetti.
Konuşmasının devamında Eviz şunları söyledi: “Projeden yaralanmak için; sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılmak, imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılmak, 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi gerekir. Bu projelerin yanı sıra geleneksel mesleklerde açmış olduğumuz iki kursumuzda 50 kişiye meslek kazandırdık. Engelli istihdamının artırılması amacıyla 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenlerimiz olmak üzere bütün işverenlerimizin engelli kontenjanını yakından takip ederek bu konuda istihdam artırmaya yönelik yoğun bir çalışma yürütüyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok