Batman Üniversitesinde Covid-19 Mesaisi
Batman Üniversitesinde Covid-19 Mesaisi
Batman Üniversitesi Covid-19 testleri için hazırlanıyor.
Batman Üniversitesi Merkezi Laboratuvar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜMER) Koronavirüs–Covid-19 testlerinin yapılabilmesi için gerekli olan Real-Time PCR cihazının alınması hususunda çalışmaları başlattı.
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak pandemi haline gelen korona virüsünün Türkiye’de de yayılmasının ardından bulaşının önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından birçok kentte başlatılan test çalışmaları aralıksız sürmektedir.
BÜMER Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Özdemir, yaptığı açıklamada laboratuvar bünyesinde bir adet PCR cihazlarının olduğunu, bunun Real-Time PCR cihazı ile desteklenmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nın da onayıyla Batman Üniversitesi’nde de koronavirüs testlerinin yapılabileceğini söyledi. Laboratuvarın 13 alt birimden oluştuğunu vurgulayan Özdemir, “Bunlardan birisi de Yaşam Bilimleri alt biriminde bulunan Moleküler Biyoloji Laboratuvarımızdır. Bu laboratuvarımız moleküler ve genetik alanda akademik çalışmaların yürütülmesi için kuruldu. Laboratuvarımız da bir adet PCR cihazı mevcuttur. Ancak Covid-19 analizlerinin yapılabilmesi için bir adet Real-Time PCR cihazına ihtiyacımız vardır.” dedi.
Real-Time PCR cihazının alımı için çalışma başlatıldı
Cihazın satın alınması için çalışma başlattıklarını belirten Özdemir, şunları söyledi: “Bu cihazın alınması için Üniversitemiz Rektörlüğü gerekli işlemleri başlattı. İhtiyaç olması durumunda, gerekli biyogüvenlik önlemlerinin alınması ve Sağlık Bakanlığının onayı doğrultusunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) analizinin BÜMER bünyesinde Moleküler Biyoloji Analiz Laboratuvarında yapılması mümkün olacaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığına gerekli desteği vermeye hazırız.
Bilindiği gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) analizi ne kadar fazla yapılırsa o kadar fazla sayıda vaka teşhisi sağlanır. Böylece hasta bireyler toplumdan izole edilip hastalığın yayılmasının önüne geçilmiş olur.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 02BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 03KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 04DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 05PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 06PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 07KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 081,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 09BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 10Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 111955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 12FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 13ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 14ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 15JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE




Henüz Yorum yok