BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ev sahipliğinde, dünya genelinde aynı anda 145 ülkede gerçekleştirilen NASA Space Apps Challenge Hackathonu, Batman’da ilk kez düzenlendi.
Küresel ölçekteki en büyük bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olan yarışma, 4-5 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Etkinlikte öğrenciler, NASA’nın gerçek verilerini kullanarak uzay, çevre ve sürdürülebilirlik temalarında yenilikçi projeler geliştirdi. Etkinliğin amacı, Batman’da proje üretme kültürünü geliştirmek ve gençleri bilim ile teknolojiye teşvik etmek olarak belirtildi.
“GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ”
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün, dünya genelinde 145 ülkede ve Türkiye’de 20 ilde yapılan bu uluslararası bilim ve teknoloji etkinliğine Batman olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Proje stantlarını gezdim, çok güzel çalışmalar gördüm. Bu bir ilk adım. Düşünmek bile birçok şeyi başarmaktır. Batman bilişim alanında önemli bir seviyeye geldi. Gençlerimizin teknolojiye yönelmesi kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını da sağlar. Onları eğitimle, bilişimle ve üretimle desteklemeliyiz. BATSO olarak her zaman gençlerimizin yanındayım. Bugünün gençleri yarının mucitleri olacaktır.” Demir, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmen Gülistan Akçara ve ekibine teşekkür ederek, projelerin devamı için destek sözü verdi.
“BATMAN’DA BİLİM KÜLTÜRÜ YAYILIYOR”
Etkinlik koordinatörü Gülistan Akçara ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Etkinliğe verdiği destekten dolayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Abdulkadir Demir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Ciğer’e ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’ne teşekkür ediyorum. Batman’da ilk kez gerçekleştirilen bu etkinlik, gençlerimizin bilime olan ilgisini artırdı. Bundan sonra da bu tür uluslararası projelerin şehrimizde yer alması için çabalamaya devam edeceğiz.” Program sonunda, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalya ve ödüllerini takdim etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok