“Gazetecilik demokrasinin teminatıdır”
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Tüzün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının demokrasi için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak tüm basın emekçilerinin gününü kutladı.
Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Tüzün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve tarafsız basının demokratik toplumların temel taşı olduğunu belirtti.
Gazetecilerin yalnızca haber aktarmadığını ifade eden Tüzün, “Basın mensupları, toplumsal hafızayı oluşturan, halkın sesini duyuran ve demokrasiyi güçlendiren önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Gazetecilik, yüksek sorumluluk ve etik duruş gerektiren onurlu bir meslektir” dedi.
Bilgi kirliliğinin arttığı günümüzde gazetecilerin rolünün daha da hayati hale geldiğine dikkat çeken Tüzün, doğru ve güvenilir bilginin kamuoyuna ulaştırılmasının büyük bir emek ve özveri gerektirdiğini vurguladı. Gazetecilerin çoğu zaman zor şartlar altında, zaman ve mekân gözetmeden çalıştığını ifade etti.
Yerel ve ulusal basının demokratik denetimin önemli bir parçası olduğunu belirten Tüzün, basın mensuplarının halk ile yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü, şeffaflık ve hesap verebilirliğe katkı sunduğunu kaydetti.
Tüzün mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyunun doğru, tarafsız ve güvenilir bilgiye ulaşması için özveriyle görev yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazetecilerin mesleklerini güven ve huzur içinde icra edebildiği, basın özgürlüğünün güçlendiği bir gelecek diliyorum.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 02İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 03PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 04BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 05AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 06KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 07BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 08Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 09EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 10BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 11HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 12“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 13“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 14BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 15BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ




Henüz Yorum yok