HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
Dicle Elektrik, Hasankeyf’in turizm potansiyeline uygun şekilde güçlü ve sürdürülebilir enerji altyapısı oluşturmak için kapsamlı bir yatırım planı hazırladı.
2025 yılı içinde tamamlanması hedeflenen çalışmalar, 24 köyde elektrik hizmetinin kalitesini yükseltecek. Turistik değeri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Batman’ın Hasankeyf ilçesi, Dicle Elektrik’in bölgeye yapacağı yeni yatırımla daha güçlü ve kesintisiz enerji altyapısına kavuşacak. Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, 2025 yılı yatırım planları kapsamında Hasankeyf kırsalında yer alan 24 köyde toplam 40 milyon TL’lik şebeke güçlendirme yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu. Yapılacak çalışmaların tanıtımı ve yerel paydaşlarla istişare amacıyla düzenlenen çalıştayda, yatırımın bölge halkına sağlayacağı katkılar ele alındı.
YATIRIMLARLA BÖLGENİN SOSYAL VE EKONOMİK GELİŞİMİ DESTEKLENECEK
Dicle Elektrik’in yatırımlarını anlattığı çalıştay, aynı zamanda Hasankeyf Kaymakamlığı görevini de yürüten Batman Vali Yardımcısı Mehmet Ali İmrak başkanlığında gerçekleştirildi. İlçeye bağlı 24 köy muhtarının da katıldığı toplantıda konuşan Dicle Elektrik Gercüş ve Hasankeyf İlçe Yöneticisi Gökhan Tan, yatırımın yalnızca enerji altyapısını değil, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimini de destekleyeceğini ifade etti. Tan “Amacımız, Hasankeyf’in kırsal mahallelerine en kaliteli ve sürdürülebilir enerji hizmetini sunmak. Bu doğrultuda imkânlarımızı seferber ederek 40 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
MUHTARLARDAN YATIRIM MEMNUNİYETİ
Çalıştayda Dicle Elektrik yetkilileri tarafından teknik detayları paylaşılan yatırım kapsamında sahada yürütülecek faaliyetler ve zaman planlaması da muhtarlarla paylaşıldı. Aynı zamanda köy muhtarlarının talepleri ve önerileri de dinlenerek yatırım planına katkı sağlandı. Katılımcı muhtarlar ise yapılan bilgilendirme ve planlanan yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yapılacak bu hizmetlerin bölge halkının yaşam kalitesini artıracağı görüşünü paylaştı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok